HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Iskolai lemorzsolódást csökkentő programok a Bárka Tanodában

2015.11.05. 15:44 eurOP

barka_kozhasznu_egyesulet.jpgA "BÁRKA" Közhasznú Egyesület a tanoda intézmény munkájának folytatásához 29,93 millió forintot meghaladó európai uniós támogatást nyert el. A projekt során halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását csökkentő intézkedések, tanoda típusú programok valósultak meg új helyszínen, új résztvevőkkel, de a régi hangulatban és a régi értékrenddel.

A BÁRKA Tanoda elsődleges célja a gyermekek oktatásának, nevelésének támogatása, az esélyegyenlőség biztosítása a továbbtanulásban, valamint a családot pótló tevékenységek nyújtása. Küldetésük a gyermekeink, önmagunk és a világ fejlődését szolgáló olyan pedagógiai intézmény fenntartása, ahol elsődleges a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlődése.

A tanoda célrendszere a tanulássegítés, a tehetséggondozás, a tartalmas szabadidős tevékenységek. Célcsoportja egyrészt az általános iskolás gyerekek, akiket középiskolai tanulmányaikra készítenek fel, másrészt a középiskolába járó gyerekek, akikkel el szeretnék érni, hogy ne morzsolódjanak le, és tanulmányaikat felsőfokú intézményekben folytassák.

A projekt során megvalósult délutáni, tanítás utáni programok a 32 résztvevő gyermek iskolai sikerét segítették elő, megpróbálták számukra azokat a lehetőséget nyújtani, melyek fejlesztik képességeiket, személyiségüket.

A tanulás, a szabadidős programok és családot pótló tevékenységek során egyéni és kiscsoportos foglalkozásokat tartottak a fejlesztés és tehetséggondozás céljából. Szabadidős tevékenységek voltak a kulturális foglalkozások, vetélkedők, honismeret, zene, tánc, könyv, vetítés programok, a számítógépes és sportfoglalkozások, nyelvtanulás és a személyiségfejlesztő játékok.

A BÁRKA Tanodában 2015. október 1-től is tovább folytatódnak a tanodai foglalkozások és a családot pótló tevékenységek, melyekre elsősorban azokat a gyerekeket várják, akiknek családi körülményeik, szociális helyzetük átmenetileg vagy tartósan nem teszi lehetővé a délutáni tanulás lehetőségét.

A "BÁRKA" Közhasznú Egyesület - BÁRKA Tanoda elnevezésű, 29 930 940 forint, 100%-os támogatást elnyert fejlesztési projekt 2014. augusztus 1-én indult és 2015. szeptember 30-án zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: tanoda Miskolc TÁMOP BÁRKA KHE BÁRKA Tanoda iskolai lemorzsolódást csökkentő programok tanoda típusú programok

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr328053100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása