HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Nemzetközi ECVET projekt zárult az egészségturizmus területén

2014.10.31. 17:18 eurOP

LLL ECVET Health Tourism.jpgNagy sikerrel zajlott le az „Átlátható és átjárható szakképzés – ECVET alkalmazása nemzetközi környezetben” című konferencia 2014. október 16-án, Budapesten.

Ezzel lezárult a Lifelong Learning Program, Leonardo da Vinci Innovációtranszfer pályázattípus keretében megvalósult ECVET – HEALTH TOURISM című kétéves projekt, amely az egészségturizmus terén működő szakképzések átjárhatóbbá és átláthatóbbá válásához járult hozzá.

Mit jelent pontosan kozmetikusnak lenni? Mi a munkája egy fitness-wellness asszisztensnek? Milyen feladatokat lát el egy egészségturisztikai szervező, értékesítő? Milyen kompetenciákra van szüksége egy európai szintű szakembernek ahhoz, hogy a lehető legjobban elvégezze feladatait és kielégítse a vásárlói igényeket? Az ECVET – HEALTH TOURISM projekt ezekre a kérdésekre kereste a választ, illetve az ehhez kapcsolódó kihívások és problémák megoldását célozta. A projekt keretében dolgozó szakemberek meghatározták és összegyűjtötték azon tudást, készségeket, illetve kompetenciákat, melyek elengedhetetlenek az említett egészségturisztikai szakmák hatékony gyakorlásához. A szakmai profilok kidolgozása az általuk elvégzendő tevékenységekből és feladatokból indult ki, ezekhez rendelve tudást, készségeket, kompetenciákat, tanulási eredményeket, illetve a tanulási egységgel megszerezhető ECVET pontokat.

Az ECVET – HEALTH TOURISM projekt általános célkitűzése igazodott az Európai Szakoktatási és Szakképzési Kreditrendszer (ECVET) elvekhez és eszközökhöz, így azt célozta, hogy az egészségturisztikai képesítések átláthatóvá és átjárhatóvá váljanak Európán belül, illetve, hogy elismerhetővé váljon a különböző tanulási környezetben (formális, informális, non-formális) megszerzett tudás.

Az „Átlátható és átjárható szakképzés – ECVET alkalmazása nemzetközi környezetben” című konferencia keretében bemutatásra kerültek a kétéves projekt mérföldkövei és főbb eredményei. Kerekasztal-beszélgetés keretében bemutatkoztak a projektben dolgozó nemzetközi partnerek, akik részletesen válaszoltak az érdeklődő résztvevők kérdéseire.

A projekt megvalósításában 5 ország vett részt: Magyarország, Olaszország, Belgium, Szlovákia és Románia, összesen 8 partnerszervezettel. A koordináló magyar partner a Várnai Consulting Nonprofit Kft., amely számos hazai és nemzetközi oktatási és felnőttképzési projektben vett részt. A partnerek között szerepel a nemzetközi projektekben nagy tapasztalattal bíró és a turizmus területén is tevékenykedő olasz Aris Formazione e Ricerca Società Cooperativa, és a belga DIESIS COOP; több szakképző intézmény, így a román COLEGIUL TEHNIC “TRAIAN VUIA”, a szlovák Stredná odborná škola s vyučovacím jazykom maďarským és a magyar EFEB Üzleti Szakközépiskola. További partner az egészségturizmus és a fitness-wellness területén felnőttképzést nyújtó vállalkozás, a magyar International Wellness Institute (IWI), és a szintén magyar Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület (MEME), amely egy országos szakmai szervezet az egészségturizmus területén.

Szólj hozzá!

Címkék: innováció innovációtranszfer egészségturizmus ECVET ECVET – HEALTH-TOURISM Európai Szakoktatási és Képzési Keretrendszer Leonardo da Vinci alprogram Lifelong Learning Program LLL program Innovációtranszfer

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr686852021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása