HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Kiállítási dömping az Információmenedzsment Innovációs Klaszterben

2014.10.28. 18:23 eurOP

Kép.pngAlig, hogy hazatértek a klaszter tagvállalatai a New York-i INTEROP 2014 kiállításról, szinte azonnal folytatódott a nemzetközi üzletfejlesztési munka.

Míg az Információmenedzsment Innovációs Klaszter Európa legjelentősebb térinformatikai konferenciáján képviseltette magát, a tagság soha nem látott intenzitásúra fokozta nemzetközi jelenlétét.

Mindössze egy hét leforgása alatt további 3 tagvállalat egyszerre 4 rendezvényen állított ki, 4 különböző országban képviseltették termékeiket egy időben.

Az EMEA térség egyik meghatározó információtechnológiai kiállítása a Dubaiban megrendezett GITEX Technology Week, mely a régió meghatározó informatikai szereplői mellett néhány kisvállalkozás számára is tökéletes platformot nyújt a megjelenéshez. Ezen rendezvényen a MultiPass Solutions és az INVENTURE Autoelektronika vett részt kiállítóként, utóbbi már nem először. A kiállítás alkalmával számos standon kívüli tárgyalásra is sor került a már meglévő és a potenciális ügyfelekkel egyaránt.

Időközben egy másik kontinensen, Európa legnagyobb HR kiállításán, a Zukunft Personal-on Kölnben vett részt a MarkCon csapata kiállítóként, a Games for Business néven fejlesztett megoldásaival, ahol illusztris társaságban, az iparág legnagyobbjai közt mutathatták meg díjnyertes technológiájukat. A sűrű program azonnal folytatódott számukra október 21-én a londoni Onrec (Online Recruitment) konferencián, ahol a PricewaterhouseCoopers-szel közösen kiállítóként és előadóként is képviseltették magukat.

Mindeközben klasztermenedzsment szervezetük Európa legnagyobb térinformatikai konferenciáján képviseltette magát. A számukra meghatározó szakterület képviselői a horvátországi Splitben rendezték meg idei legnagyobb éves seregszemléjüket, az ESRI European User Conference 2014-et, melyben a távérzékelés, a térinformatika, a térképészet és egyéb kapcsolódó technológiai területek meghatározó szereplői osztották meg véleményüket a szakág fejlődésének lehetséges irányairól.

A rendkívül aktív kiállítási szezon várhatóan hamarosan folytatódik, a jövő év elején a Klaszter további konkrét tervekkel rendelkező tagjai már készülnek standjaikkal, illetve előadásaikkal a londoni BETT 2015-re, a jövő évi barcelonai Mobile World Congressre, illetve a Google, a Yandex és tagvállalatuk, a Precognox szponzorálásával megrendezendő ECIR 2015 (37th European Conference on Information Retrieval) konferenciára.

                 ---------------------------------------------------------------------------------

Az Információmenedzsment Innovációs Klaszter 2008. október 27-én alakult azzal a céllal, hogy tagvállalkozásainak egységes technológiaorientált fejlesztését, hazai-, illetve nemzetközi szintű versenyképességük fokozását támogassa, mind termékpiacaikon, mind a munkaerőpiac vonatkozásában.

A klaszter a versenyképesség fokozását két kulcsterületen tartja a leginkább szükségszerűnek. Az egyik a belső versenyképesség: a munkaerő-megtartási, munkaerő képzési képesség fejlesztése, a másik a külső versenyképesség: a termék-, illetve szolgáltatási piacokon történő versenyképesség fokozása. Ezen célok mentén kíván a klaszter tagjai-, illetve a csatlakozó vállalkozások számára hozzáadott érték növelő szolgáltatásokat nyújtani.

Szólj hozzá!

Címkék: innováció Pécs London Dubai Split Köln Információmenedzsment Innovációs Klaszter

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr816840241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása