HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új dolomitörlőt épít a Nitrogénművek

2014.01.31. 21:47 eurOP

Új-dolomitörlő-épül-Pétfürdőn_1.jpgAz 1 milliárd 764 millió forint összköltségű beruházás során a Pétisó gyártásához szükséges új dolomitörlő üzemegység létesül.

A pétfürdői társaság az Új Széchenyi Terv „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás” című pályázati kiírásán nyert el 388 millió forint uniós támogatást.

Az idén fennállásának 83. évfordulóját ünneplő Péti Nitrogénműveket, a magyar nehézipar egyik úttörő vállalkozását egy emberöltővel ezelőtt alapították Pétfürdőn. A Társaság – jelenlegi nevén Nitrogénművek Zrt. – a nemzetgazdaság egyik meghatározó, stratégiai szereplője.

A Társaság a 2007-es évben sikeresen befejezett beruházásai óta, kihasználva az új üzemek, a Granuláló üzem és a Savüzem által biztosított lehetőségeket, stabil anyagi helyzetbe került ahhoz, hogy ismét egy újabb beruházási sorozatot indítson el.

A Társaság két dolomitörlővel rendelkezik, az egyik korszerű és hatékony, a másik viszont közel 60 éves és műszakilag elhasznált állapotban van. Emiatt a két üzem jelenlegi kapacitása nem teszi lehetővé elegendő mennyiségű dolomit előállítását, ami a Társaság vezértermékének számító MAS-27 jelöléssel ellátott mész-ammon-salétrom típusú műtrágya – közismert nevén Pétisó – gyártásához nélkülözhetetlen.

A Nitrogénművek Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy a műtrágya piac igényeit ki tudja elégíteni, ennek megvalósításához elengedhetetlenül szükséges az új dolomitörlő üzemegység létesítése.

A beruházás eredményeként létrejövő korszerű dolomitörlő üzem javítani fogja a kapacitáskihasználás, az energiafogyasztás, a por- és zajkibocsátás mutatószámait és lehetővé fogja tenni a prillezett Pétisó terméket gyártó Pétisó üzem termelési kapacitásának jobb kihasználását is.

A foglalkoztatást támogató komplex technológiafejlesztés 2013. június 27-én vette kezdetét és várhatóan 2014. december 31-én fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: nehézipar GOP Pétfürdő Komplex technológia fejlesztés dolomitörlő Nitrogénművek Zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr265792180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása