HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Nemzetközi konferencia az autóipari E-learningről

2013.09.05. 15:33 eurOP

LearningBox.jpgAz „Infokommunikációs technológiák a magyar szakképzésben” című konferencián mutatják be az “Autóipari E-Learning a LearningBox segítségével” című projekt eredményeit Budapesten, 2013. október 3-án, a Kinnarps House előadó termében.

A LearningBOX (LB) összetett tanulási program egy modern, innovatív oktatási koncepció, valamint egy elismert, holland tanulási program. Az LB egyesíti az e-learning és a hagyományos képzések előnyeit, web-alapú és kulcsrakész digitális kurzusokat kínál. A Leonardo da Vinci, Egész életen át tartó tanulás (Lifelong Learning) program, Innovációtranszfer pályázat keretén belül a rendszer magyar nyelvű változata készült el, valamint a holland fejlesztésű “Autóipari” oktatási tartalom átvétele és a magyar oktatási rendszerre való adaptációja valósult meg. Az LB programba bármilyen más tartalom könnyűszerrel felvihető. Széles körű elismerését a gyakorlati orientációnak, vállalkozói tartalmának, valamint az e-tanulás és oktatás magas szintű minőségi követelményeinek köszönheti. A program célcsoportjai a szakképző intézményekben tanuló diákok, illetve a műhelyekben dolgozó munkavállalók.

Miért és hogyan?

Az autó technikák egyre innovatívabbá és komplexebbé teljesedtek az utóbbi időben, így fokozottan növekvő igény mutatkozik a jól képzett munkaerőre a műhelyekben. A LearningBOX (LB) egy olyan eszköz, amely segít elérni ezt a célt.  Az LB egy olyan online rendszer, amely tartalmazza a konkrét munkamegrendelések, adatok, feladatok és vizsgák formájában megjelenő tananyagokat, illetve elméletet. Ezen tartalom folyamatosan frissül egy központi szerveren keresztül, több kiválasztott szolgáltatón át. Mindenki számára elérhető, aki egy adott területen használja az LB-t. Természetesen minden iskola akár helyben is gazdagíthatja vagy módosíthatja ennek tartalmát saját tananyagaival, mely azonban nem lesz elérhető, sem látható más oktatási intézmények számára. Az autóipar területén a munka-megrendelések gyakorlati feladatokká konvertálódnak, kezdve az alapvető ismeretektől és könnyű megrendelésektől egészen az összetett autó technikai elméletekig, nagy felújításokig, javításokig. Ezáltal a munka-megrendelések adnak útmutatást a felhasználóknak, járművel történő munkájuk során az iskolában, illetve műhelyekben. A képzés során a felhasználók hasznosítják mind a munka-megrendeléseket, mind saját tudásukat a felmerülő igények és megrendelések megoldására. A tanár, illetve szolgáltató központ vezetője megadja az ezekhez szükséges támogatást. Ezért az LB hatékonyan kapcsolja össze a diákot, a tanárt és a gyakornoki helyet egyaránt. Az átadott termék megfelel a mai kor követelményeinek, ezen kívül környezetbarát.

A projekt az Európai Bizottság támogatásával, a Leonardo da Vinci – Lifelong Learning program, Innovációtranszfer alprogram keretén belül valósul meg. Az LB Magyarországon egy hat partnerből álló konzorcium révén kerül megvalósításra. A tagok Magyarországról, Spanyolországból, illetve Hollandiából érkeznek. A három ország közötti együttműködés megmutatta, hogyan képes az innováció transzfer felgyorsulni a tagországok fejlődésével összhangban, a nyelvi akadályok ellenére.

A projekt végső eredményeinek terjesztése érdekében sajtókonferencia megszervezésére kerül sor, amely nem csupán az újságírókat, hanem a közvéleményt is tájékoztatni fogja az elért teljesítményről, illetve kifejlesztett eredményekről. Minderre Budapesten, a célország fővárosában kerül sor, 2013. október 3-án, a Váci út 92. szám alatt található Kinnarps House előadó termében.

A záró konferenciáról bővebben itt olvashat.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás szakképzés Leonardo da Vinci alprogram Lifelong Learning Program Autóipari E-Learning E-Learning EBC*L EBC*L Magyarország Kft Innovációtranszfer LearningBox

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr425496640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása