HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Újra megnyílik az EMIH óvodája

2013.08.09. 19:43 eurOP

Újra megnyíik az EMIH óvodája.jpgA Gan Menachem óvodában az Új Széchenyi Terv keretében 190 millió forintot meghaladó összköltségvetésű épületenergetikai felújítás valósult meg.

Az üzemeltető Chabad Lubavits Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány 130 millió forintos uniós támogatást nyert el a projekthez az „Épületenergetikai fejlesztések” elnevezésű pályázati kiíráson.

A több mint negyvenéves épület üzemeltetése már hosszú ideje nem volt gazdaságos, ezért a beruházás eredményeként komplex felújítás történt, teljes korszerűsítést hajtottak végre az EMIH Gan Menachem óvodában.

A beruházás során elvégezték a homlokzati hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a fűtés és a használati melegvíz-ellátó rendszer átfogó korszerűsítését, valamint az ugyancsak időszerűvé vált tetőcserét is.

A projektnek köszönhetően energiatakarékos üzemmódra állhattak át, amitől évente négy-, ötmillió forint költségmegtakarítás, alacsonyabb karbantartási kiadás és nem utolsósorban kisebb károsanyag-kibocsátás várható.

A felújítás eredményeként nem csak a Tamási Áron utca árnyas fái alatt megbúvó óvoda üzemeltetője és tulajdonosa, hanem elsősorban az óvodát „használó” gyermekek és nevelőik tölthetik mostantól komfortosabb környezetben mindennapjaikat. A beruházással az épület nem csupán a funkcionalitás, de az esztétika és komfortosság szempontjait is szem előtt tartva jelentős értéknövekedésre tett szert.

A Környezet és Energia Operatív Program 5.3.0/A/09 „Épületenergetikai fejlesztések” elnevezésű pályázati kiírásán 130.357.185 forintos támogatást elnyert, 191.701.742 összköltségvetésű projekt 2013. január 18-án vette kezdetét és 2013. augusztus 9-én fejeződött be.

Szólj hozzá!

Címkék: Budapest épületenergetikai fejlesztés XII. kerület EMIH Chabad Lubavits Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány EMIH Gan Menachem Óvoda Gan Menachem Óvoda KEOP Tamási Áron utca

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr345454217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása