HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Iskolabarát fejlesztés az Olajipari Múzeumban

2013.06.27. 19:44 eurOP

Magyar Olajipari Múzeum.jpgÚj oktató és kiállító teremmel gazdagodott a zalaegerszegi Magyar Olajipari Múzeum az Új Széchenyi Terv keretében elnyert 25 millió forint értékű vissza nem térítendő uniós támogatással.

A Magyar Olajipari Múzeumot 1969-ben alapították azzal a céllal, hogy gyűjtse, rendszerezze és kiállításain bemutassa a magyar szénhidrogénipar történeti emlékeit. A múzeum fenntartója 1991 óta a Magyar Olajipari Múzeum Alapítvány.
 
A TIOP pályázattal a múzeum célja az volt, hogy megteremtse a feltételeit annak, hogy a XXI. század igényeinek megfelelő múzeumpedagógiai foglalkozások lebonyolítására alkalmas oktató és kiállítótermet hozzon létre, s ehhez az infrastrukturális feltételek mellett a szükséges bútorokat és eszközöket is beszerezze.
 
A projekt keretében a múzeum kiállítócsarnokában az eddigi ideiglenes kiállító térben alakították ki az új oktató és kiállító termet, továbbá több szkennert, laptopot, iPad-et, projektort és egy interaktív táblát is beszereztek a konferenciaszékek, asztalok és gyerekbútorok mellett.
 
A fejlesztés eredményeként a Magyar Olajipari Múzeum a jövőben be tud kapcsolódni a hazai múzeumokban már jó ideje folyó múzeumpedagógiai tevékenységbe, s hasznára tud válni a hazai közoktatási intézmények oktatási tevékenységében a természettudományokat és a történettudományt érintő múzeumpedagógiai tevékenységével.

Az Új Széchenyi Terv TIOP 1.2.2-11/1 „Múzeumok és levéltárak iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése” elnevezésű pályázati kiírásán elnyert 25 256 530 forint vissza nem térítendő, 100 %-os támogatással megvalósult fejlesztés 2012. november 15-én kezdődött és 2013. június 30-án fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás fejlesztés eszközök kiállítóterem oktatóterem Zalaegerszeg TIOP Európai Regionális Fejlesztési Alap Magyar Olajipari Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr185381092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása