HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Logisztikai központ épül Daruszentmiklóson

2013.05.30. 15:58 eurOP

aluminium profil.jpgAz Új Széchenyi Terv keretében az Ingrid L. Blecha GmbH. Magyarországi Fióktelepe 250 millió forint uniós támogatást nyert el. A cég a 781 millió forintot meghaladó összköltségű beruházás során alumíniumipari félkész termékek raktárszolgáltatásának céljából logisztikai központot létesít.

Az Ingrid L. Blecha GmbH.-t 1986-ban alapították, a cég központja az ausztriai Neunkirchenben található. Elsődleges tevékenységi körük az alumíniumprofilok és rudak kereskedelme, raktározása, vágása. Termékpalettájukat saját fejlesztésű és szabadalomként bejegyzett alumínium-kerítésrendszer teszi teljessé.

A 40 ezer négyzetméteres ausztriai telephelyükön 70 alkalmazottat foglalkoztatnak. Évi 14 millió eurós bevételük mintegy fele származik exportból. Jelenleg a világ 60 országába értékesítik termékeiket.

A cég magyarországi telephelye 2010 óta működik öt alkalmazottal. Jelen beruházás 20-25 embernek ad majd munkát, elsősorban raktári dolgozók, értékesítők, sofőrök foglalkoztatására nyílik lehetőség. A cég azért döntött Magyarország mellett, mert ez az egyik elsődleges exportpiacuk. A Fejér megye déli részén található Daruszentmiklós mellett pedig az M6-os autópálya és a jó megközelíthetőség szólt. A vállalkozás célja, hogy az új logisztikai központból könnyebben kiszolgálják a magyar és a keleti piacokat. A magyarországi fióktelep a Szerbiába, Horvátországba és Romániába irányuló szállítások miatt fontos.

A 21 ezer négyzetméteres daruszentmiklósi telephelyen a 7 ezer négyzetméteres logisztikai központ négy ütemben épül meg. A csarnok 2014 májusára készül el, majd ezt követően építik meg az irodaépületet, valamint a kiszolgáló létesítményeket.

Az Új Széchenyi Terv GOP-3.2.1-11 „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” elnevezésű pályázati kiíráson 250 000 000,- forintos támogatást elnyert, 781 975 359,- forint összköltségvetésű fejlesztési beruházás 2013. május 30.-án kezdődött és várhatóan 2014. december 31.-én fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: alumíniumipar Fejér megye Daruszentmiklós Ingrid L. Blecha GmbH. Magyarországi Fióktelepe

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr95803380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása