HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új acélcsarnokkal bővült a RUFÉM

2013.05.29. 14:26 eurOP

RUFÉM acélvázas csarnok.jpgA bodrogolaszi RUFÉM Kft közel 31,5 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiírásán. A rugógyártó cég a 89,9 millió forint összköltségű projektje során új csarnokot épített és új gépeket vásárolt.

Már a 2008-as gazdasági válság kitörése előtt érezhető volt, hogy a rugó piacon is tovább nőnek a vevők minőségi igényei az autóipari, elektronikai és barkács termékek területén. Ennek az igénynek a kielégítését a RUFÉM Kft. három célterületet érintő komplex fejlesztés keretében valósította meg.

Az eszközbeszerzés során a termelésben résztvevő gépek és berendezések, valamint a termelés kiszolgálását végző targonca beszerzésére került sor, ezek részletezve: 1 db rugóköszörű-gép MA 6-2 S, 1 db villástargonca NISSAN TX-18, 1 db torziós rugó nyomatékmérő RS 232, 1 db torziós rugó optikai mérő berendezés LED 2D 140, valamint 1 db rugóerő válogató berendezés RV-85.

Az infrastrukturális és ingatlan beruházás keretében a vállalat egy 378 m2-es acélvázas csarnokot épített a belső logisztika javítása érdekében, a vállalati HR fejlesztés során pedig szervezet-, és vezetésfejlesztési programcsomagot, valamint vezetői teljesítmény-értékelési rendszert alakított ki a szervezet hatékonyságának növelése érdekében.

A technikai fejlesztés mellett az alkalmazottak képzését is fontosnak tartja a vállalkozás, mert az emeltszintű feladatok ellátásához képzettebb munkaerő szükséges. A komplex beruházás révén tudja a társaság a leghátrányosabb térségben biztosítani a munkahelyek megtartását, a családok megélhetését, hozzájárulni az ÚSZT Foglalkoztatási programjának sikeréhez.

A projekt hatására 10%-os árbevétel növekedéssel számol a cég. Ez az érték és az egyéb monitoring vállalások - a mai tendenciák szerint - a fenntartási idő végéig teljesíthető lesz. A magas szintű technológia alkalmazása lehetővé teszi a társaság számára, hogy megőrizze – a szakmában – jelentős piaci tényező státuszát.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: csarnok RUFÉM Kft Bodrogolaszi rugógyártás

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr405332206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása