HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Lipidom-genom ujjlenyomat bevezetése

2013.05.28. 19:46 eurOP

ÚSZT logo.jpgA LipidArt Kft – MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont – Delta Bio 2000 Kft által alkotott konzorcium projektjének célja a melanoma komplex genomikai és lipidomikai profiljának feltérképezése.

A kutatási konzorcium 191,3 millió Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázatán új gyógyszerszűrési, tumor diagnosztikai technológia kidolgozására a 258 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projektjéhez.

A melanoma a bőrből kiinduló rosszindulatú daganatok 2-3 százalékát alkotja és nyolcadik a leggyakoribb daganatok listáján. Rendkívül agresszív daganat, a belső szervekbe, májba, agyba, tüdőbe, csontokba korán ad áttétet. Késői felismerés esetén a betegek fele szervi áttétben meghal, korai felismerésekor ez az arány közel 10 százalékra csökkenthető.

A kutatási konzorcium a modern biotechnológia legfrissebb molekuláris diagnosztikai, genomikai, farmakogenomikai, proteomikai, lipidomikai, gyógyszerkutatási (szűrés, validálás) eszköztárának felhasználásával egy olyan új és komplex, globális piaci érdeklődésre számot tartó technológiai platformot kíván létrehozni, amely alkalmassá válik további tumortípusok genomikai és lipidomikai analízisére is.

A projekt hosszú távon hozzájárulhat a daganatos betegségek kezelését és megelőzését szolgáló, gyökeresen új elvekre épülő, legkorszerűbb terápiás eljárások, gyógyszerek kifejlesztéséhez, illetve bevezetéséhez.

Az Új Széchenyi Terv GOP 1.1.1-11 „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” elnevezésű pályázati kiírásán elnyert 191 323 085 Ft vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló, 258 544 709 Ft összköltségű fejlesztés 2011. december 1-én indult és várhatóan 2014. május 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás Szeged K+F LipiArt Kft MTA SZBK Delta Bio 2000 Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr155331105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása