HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Fejlődött a keceli nyelvoktatás

2013.05.14. 14:14 eurOP

uszt_logo_6.jpgAz Új Széchenyi Terv keretében elnyert támogatás segítségével Vikkerné Weitz Terézia nyelviskolai tevékenységét bővítette oktatási, nevelési, módszertani tanácsadással.

A „Mikrovállalkozások fejlesztése” című pályázati kiíráson a keceli egyéni vállalkozó közel 3,3 millió forint visszatérítendő és ugyanennyi vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a 7,3 millió forint összköltségű projektjéhez informatikai eszközbeszerzésre és épület-átalakításra.

Vikkerné Weitz Terézia számára az alkalmazotti szférában eltöltött idő rávilágított arra, hogy a magyar oktatási rendszer a nyelvoktatás terén nincs olyan színvonalon, hogy a nemzetközi gazdasági környezet, a diplomaszerzés feltételeként előírt nyelvvizsgára, vagy egyáltalán tárgyalóképes nyelvtudásra felkészítse a gyerekeket.

Nyelvoktatásának indítását ez a szükségszerűség, piaci igény motiválta. Egyéni elképzelései, tervei voltak arról, hogy ezt hatékonyan hogyan lehet művelni. Ezt a saját módszert a vállalkozásában ki is dolgozta, alkalmazza. 450 nyelvvizsgával, 90 %-os sikeraránnyal létjogosultságát sikerült is bizonyítania. A hatékonyságát látva a piaci kör is bővül, ma már nem csak Kecelről, hanem egyre többen a környező településekről (Kiskunhalas, Kiskőrös, Bócsa, Soltvadkert, Akasztó) is járnak hozzá.

Az egyéni vállalkozó kizárólag 6-18 éves gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozik, fő tevékenysége a nyelvvizsgákra történő felkészítés. Másik fontos tevékenysége – ami jelen fejlesztést is motiválta – az oktatási, nevelési, módszertani tanácsadás, ami lényegében egy tanulást segítő, szintén saját fejlesztésű módszer. Ezt a nyelvoktatásban részt vevő gyermekek igénybe vehetik, megkönnyítve ez által a vizsgák sikeres letételét, valamint mindazok, akik szeretnének gyorsan, de hatékonyan tanulni.

A GOP-2.1.1-11/M-2011-1776 azonosító számú projekt keretében 10% saját erő biztosításával 45%-os mértékű, 3 291 695 Ft vissza nem térítendő támogatással, illetve 45%-os mértékű 3 291 695 Ft visszatérítendő támogatással valósult meg a 7 314 878 Ft összköltségű fejlesztés, amely 2012. február 6-án indult és 2012. október 27-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvoktatás Kecel Vikkerné Weitz Terézia

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr575299882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása