HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Gyorsabb ügyfélkiszolgálás a Cigle pékségben

2013.05.02. 13:41 eurOP

Cigle Kft.jpgA ceglédi vállalkozás az Új Széchenyi Terv pályázatán 3,7 millió forint támogatást nyert el pékipari és informatikai eszközparkjának bővítésére.

A Cigle Kft. 1990-ben jött létre, majd a tulajdonosi struktúra néhány lépésben úgy alakult, hogy a vállalkozás családi kézbe került. A kezdetekben csak kenyértermeléssel foglalkoztak, majd a termékkínálatukat fokozatosan bővítették péksüteményekkel. Jelenleg 10 féle kenyeret és 30 féle péksüteményt termelnek. Létszámuk fokozatosan nőtt, a kezdeti 10 főről lépésről lépésre a jelenlegi 45 fő körüli létszámra fejlődött. 2 megváltozott munkaképességű munkatársuk van.

Ahhoz, hogy állni tudja a vállalkozás a fokozott piaci versenyt, az elöregedett géppark cserére, frissítésre szorult. A projekt során beszerzett – nyújtó, kelesztő, zsemleosztó, kiflisodró – gépek a cég termelési technológiájának alapelemeinek számítanak, így kiemelten fontos, hogy megbízhatóan, jó hatékonysággal termeljenek. A régi gépeknél fokozottan fennállt a meghibásodás esélye, gyakori volt a karbantartási feladat, melynek természetesen jelentős idő- és költségvonzata volt, továbbá termeléskiesést jelentett.

A vállalkozás a korábbi könyvelési, számlázási rendszerét 1995 óta használta, de a folyamatos frissítések ellenére is, egy nagyobb tudású, rugalmasabban bővíthető rendszerre volt szüksége. Hardverei is időről-időre frissültek, de átfogó számítástechnikai fejlesztés nem történt, így az új szoftverkörnyezethez tudásban illő, homogén hardverpark megteremtése volt a cél.

A fejlesztés eredményeként a Cigle Kft. termelése folyamatosabb lesz (kevesebb állásidővel), a termékek minősége homogénebbé válik. A modern gépek kevesebb energiával működnek majd, a termelés karbantartásigénye jelentősen csökken, amelyek összességében költségcsökkenést eredményeznek.

Az IT infrastruktúra megújítása pedig gyorsabb, pontosabb ügyfélkiszolgálást hoz, hiszen itt sem kell többé rendszerakadással, lassú adatáramlással számolni. A modern eszközök továbbá az azokat használó munkatársak számára is természetesen könnyebbséget, komfortfokozat emelkedést, azaz egészségesebb munkakörnyezetet jelentenek.

A 10 657 731 forint összköltségű technológiai fejlesztés 2012. március 8-án kezdődött és 2012. október 12-én fejeződött be.

Szólj hozzá!

Címkék: pékség Cegléd Cigle Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr455262018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása