HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

A gépészeti gondolkodás a cél

2013.04.22. 18:12 eurOP

MetalPack logo.jpgA gépészeti technológiák megismerésén és a szakmai jártasság fejlesztésén túl a komplex gépészi gondolkodás kialakítása a cél a Metalpack Kft új munkahelyi képzési programjában, amely az Új Széchenyi Terv hárommilliós támogatásával valósult meg.

A Metalpack Kft. annak érdekében indította a munkahelyi képzést, hogy képessé tegye munkavállalóit a gépészeti témakörök jellemzőinek és összefüggéseinek, valamint a gépészeti eszközök működésének a megértésére. A képzési projekt segített magyarázatot adni a megtapasztalt eseményekre és a törvényszerűségekre. A hallgatók a képzés során elsajátították azt, hogy hogyan tudják felelősséggel végrehajtani feladataikat, hogyan tudnak döntéseket hozni a gépészeti folyamatokkal és témakörökkel kapcsolatban.

Metálpack.jpg

A dolgozók megismerték a gépipar területén használatos oldható és nem oldható kötések módjait, technológiáját, szerszámait. Megismerhették a különféle kötések készítésének alapját képező dokumentációk jellemző formai és tartalmi követelményeit, valamint az ott előírt mennyiségi, minőségi, technológiai előírások jelentését, azok pontos betartásának fontosságát. Elsajátították továbbá a gépészeti kötések készítési technológiáját is.

A gyakorlati rész során különböző gépészeti kötéseket készítettek a munkavállaló-hallgatók az alkatrészek igénybevételének felmérésével, a különböző gyártási és szerelési technológiák megválasztásával és alkalmazásával. Megismerték az önálló technológiai feladatok fokozatos kivitelezését, az alkatrészek, részegységek önálló elkészítésének, alkalmazásának, szerelésének gyakorlatát.

A projekt eredményeként – a munkatársak lakatos-gépkezelői célú továbbképzésével – optimalizálták a cég munkafolyamatait. Ennek köszönhetően a termék prototípusainak elkészítési idejét csökkenteni tudják, a késztermékeik minőségét magasabb szintre emelhetik, szállítási feladataikat pedig rövidebb határidővel tudják teljesíteni.

Az Új Széchenyi Terv „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a konvergencia régióban” elnevezésű pályázati kiíráson 2 921 633 forintos támogatást elnyert képzési projekt 2012. december 3-án indult és 2013. április 9-én fejeződött be.

Szólj hozzá!

Címkék: tréning képzés gépipar új széchenyi terv

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr215241743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása