HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

GEMMOR projektet indított a Gémtech Kft.

2013.04.05. 17:06 eurOP

Gémtech logo.jpgÚj átfogó termelési rendszert fejleszt a GÉMTECH az Új Széchenyi Terv „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiírásán elnyert 289 millió forintot meghaladó támogatás segítségével.

A közel 452 millió forint összköltségvetésű projekt során a cég GEMMOR – Gémtech Energia Megtakarító és Munkaidő Optimalizáló Rendszert hoz létre.

A gyártó cégek felső vezetői jelenleg semmilyen egzakt információval nem rendelkeznek a hegesztési folyamatok hatékonyságáról, illetve annak szakszerű tényleges végrehajtásáról. Ezen paraméterekhez csakis és kizárólag a dolgozótól kiindulva az üzemvezetőn keresztül a gyárvezetőn át személyes benyomással kiegészülve, részben eltorzítva juthatnak hozzá. Ez az információ amellett, hogy az emberi tényezők miatt eltorzítottak, még a kiindulási ponton is személyes megítéléstől függnek, nem tartalmaznak semmilyen egzakt mérést. A hegesztők eddigi valós teljesítményének mérése szinte lehetetlen volt, a rendszer kifejlesztésével azonban pontosan követhetővé és dokumentálhatóvá válik.

A rendszernek köszönhetően a jövőben a gyártási folyamatok hatalmas fejlődésen eshetnek át, hiszen a mért paraméterek kiértékelését követően fény derülhet minden olyan tényezőre, amely az emberi mulasztásokra, vagy a szakértelem hiányosságaira vezethető vissza, emellett a gyártási folyamatok megbízhatóbbak lesznek, ami jelentős minőségi javulást eredményezhet, továbbá amellett, hogy energiát takaríthatnak meg az üresjáratban stagnáló gép áramtalanításával, hatékonyabb gazdaságosabb folyamatokat állíthatnak fel, ami jelentős költségcsökkentést eredményez a gyártás során.

A másfél évig tartó fejlesztés idején a Gémtech Kft. összesen 18 új munkahelyet létesít Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik leghátrányosabb helyzetű térségében.

Az Új Széchenyi Terv „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiírásán 289 143 089 forintos támogatást elnyert, 451 786 076 forint összköltségű projekt 2013. január 1-én indult és várhatóan 2014. június 30-án zárul.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés termelési rendszer GEMMOR Napkor Gémtech Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr775549419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása