HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új szellőztető és klímaberendezés kifejlesztése Tokodaltárón

2012.10.15. 15:30 eurOP

Rosenberg logo.JPGA Rosenberg Hungária Kft. 113 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásán a 235,5 millió forint összköltségvetésű, primer energiát újrahasznosító projektjéhez.

A Rosenberg Hungária Kft. központi szellőztető és klímaberendezések fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Ezek többnyire konkrét igények alapján egyedi jelleggel, illetve kisszériában kerülnek tervezésre és gyártásra. A termékek energiahatékonysági jellemzői a piac meghatározó versenytényezői.

Fejlesztésüket célozza jelen pályázati projekt is, amelynek során újfajta, versenyképes, megújuló energiát hasznosító központi szellőztető és klímaberendezések kifejlesztésére kerül sor primerenergia újrahasznosításának céljából. Ezáltal a központ berendezéseiben a mindenkori objektumban rendelkezésre álló megújuló-, illetve hulladékenergia hasznosítására kerülhet sor.

A berendezés révén csökkenthető az épületek energiaköltsége, amely képesség a leendő megrendelők számára fontos szempont, így az új termék jelentősen hozzájárul a cég versenyképességének javításához.

A fejlesztés eredményeként hasznosításra kerülnek az eddig nem, vagy csak alacsony hatékonysággal hasznosított megújuló- és hulladékhő mennyiségek. A primerenergia mennyisége a mai átlagos energia megtakarítási lehetőségekhez képest további 30 %-kal csökkenthető. A rendelkezésre álló megújuló és hulladékenergia energiatartalmából több hő hasznosul. A prognosztizált hatékonyság a jelenlegi 57 %-ról 75 %-ra növelhető, valamint optimalizálható az objektumok szellőző és klímaberendezéseinek energiafelhasználása.

Az Új Széchenyi Terv GOP 1.3.1-11/A „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” elnevezésű pályázati kiírásán elnyert 113 076 869 forint vissza nem térítendő támogatással, 235 576 810 forint összköltséggel megvalósuló fejlesztés 2012. március 29-én kezdődött és várhatóan 2013. június 28-án fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: tokodaltáró klímaberendezés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr315071673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása