HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

3D-ben esztergál a H-Tech

2012.09.24. 09:20 eurOP

H-Tech logo.jpgTöbb mint kilencmillió forint támogatást nyert a budapesti H-TECH Gépipari Kft az Új Széchenyi Terv pályázatán, amiből forgószerszámos CNC esztergát, 3 D-s CNC koordináta mérőgépet és inverteres csavarkompresszort szereztek be.

A H-TECH Gépipari Kft. 1998-ban alakult, fő tevékenységi köre a fémmegmunkálás, mely jelenleg alumínium öntvények forgácsolását, esztergálását, marását jelenti az autó- és gépipari megrendelők részére. A cégnél jelenleg több CNC esztergán, CNC megmunkáló központon, két csavarkompresszor és egy mérőgép segítségével történik a termelés. Mivel a társaság 2011-ben több új megrendelést kapott, ezért a fejlesztés mellett döntött.

A több mint harmincmilliós összköltségvetésű projektben beszerzett csavarkompresszor utolsó generációs inverterrel és nagy teljesítményű villanymotorral készült, melynek használata mellett csökken a villamos energiafogyasztás és biztosítható a termelés folyamatossága is. A minőségirányítási rendszer működtetésének követelménye miatt döntött a cég a CNC koordináta mérőgép megvásárlása mellett. A eszterga beszerzésére az esztergálási munkák megnövekedése miatt volt szükség. Mivel ezen gép forgószerszámos, ezért alkalmas marási, fúrási és menetelési feladatok ellátására is, melynek következtében csökken a megmunkálás ideje. A vállalkozás a beruházáshoz 9.121.085 forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv segítségével.

A fejlesztések hatására a vállalkozás termelési kapacitása növekszik, a termelés biztonsága fokozódik és minőségi javulás érhető el. Ezáltal az új megrendelések határidőben történő teljesítése megvalósul.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat gépipar technológiafejlesztés fémmegmunkálás

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr584798917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása