HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Navigációs rendszerrel erősít a Plimsoll

2012.08.15. 16:50 eurOP

plimsoll_logo.jpgKözel 58 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a nemzetközi szállítmányozással foglalkozó Plimsoll Kft az Új Széchenyi Terv keretéből.

A 130 millió forint összköltségvetésű projektből navigációs és flottamenedzsment alkalmazást fejlesztenek.A budapesti cég célja egy olyan rendszer kifejlesztése, amely alkalmas a fuvarozást befolyásoló hatások matematikai modellekkel történő elemzésére, valamint az egyes hajók optimális terhelési szintjének megállapítására, illetve valós idejű navigációs funkciók biztosítására.

Segítségével a rakományok tulajdonosai, szállítmányozói valós idejű online tájékoztatást kaphatnak a rakomány fizikai helyzetéről, mely növeli a bizalmat, valamint segíti a ki-, be és átrakási, valamint érkezési pontosság betartását. Javítja a tervezési pontosságot, másrészt – az időjárási, vízállási, és vízdomborzati adatok felhasználásával – pontosítja a jelenleg rendkívül alacsony pontossággal megbecsülhető várható szállítási időt.

A hatékonyság javításával a Plimsoll Kft. szeretné elérni, hogy a hajók menetben  töltött ideje rövidebb és biztonságosabb legyen, ezzel párhuzamosan a fuvarozás ezen formája tervezhetőbbé, költséghatékonyabbá váljon. A jobban tervezett és pontosabban végrehajtott fuvarozások csökkentik a környezeti terhelést a folyókon, és kisebb kockázatot jelentenek a vállalkozások számára is.

Szólj hozzá!

Címkék: navigáció technológiafejlesztés szállítmányozás

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr794714024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása