HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Sikertörténet a törhetetlen szekszárdi bőrönd

2012.08.10. 19:19 eurOP

Samsonite_logo.jpgÚj, ütésálló bőröndöket fejlesztettek ki, így számos új munkahelyet is teremtettek a szekszárdi Samsonite-gyárban egy közel 780 millió forintos fejlesztés során.

A Samsonite-Hungária Kft. 2011 márciusában 194,7 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A 778,8 millió forint összköltségvetésű projektben kapacitásbővítés és az új termékcsalád gyártási hátterének kialakítása valósult meg, formázógépek illetve a gyártáshoz szükséges tartozékok üzembe állításával.

A vállalat fő profilját a különleges anyagból készült könnyű és törhetetlen bőröndök adják, amelyek iránt globálisan növekszik a kereslet. A Samsonite cégcsoport ezért a nagyobb kapacitás és a termékportfólió bővítése érdekében 2009-ben mintegy hárommilliárd forint összegű beruházási programot indított el Magyarországon.

CURV bőröndök.JPG

A 2009-ben elindult beruházás első lépése egy teljesen új, ütésálló, könnyű anyag, a „CURV” gyártástechnológiai folyamatának létrehozása volt. A folyamatos fejlesztések azonban infrastrukturális beruházást is igényeltek, így a 2011. évi telephelyfejlesztési projekt során a meglévő gyártó csarnokot és irodát korszerűsítették, valamint új üzemcsarnokot és raktárt építettek fel.

A beruházási sorozat következő elemét képező jelen projektre a további kapacitás- és kínálatbővítés miatt volt szükség. A 778.863.248 forint összköltségvetésű projekt alapját két darab formázógép, illetve a gyártáshoz szükséges tartozékok, valamint targonca üzembe állítása jelentette. A beruházáshoz  194.715.812 forint támogatást nyertek az Új Széchenyi Terv keretében.

A sikeres fejlesztéseknek köszönhetően a szekszárdi gyár versenyképességét tovább tudta növelni, amely hozzájárult az árbevétel és a foglalkoztatottak létszámának jelentős bővüléséhez is.

Szólj hozzá!

Címkék: technológiafejlesztés kapacitásnövelés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr774706054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása