HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Gyártástechnológiát fejleszt a Rosenberg

2012.07.30. 21:12 eurOP

A Rosenberg Hungária Kft 157,1 millió forint összköltségvetésű projektje megvalósításához 54,98 millió forint  támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv  pályázati kiírásán.

A fejlesztés eredményeképpen a légkezelő gépek gyártásához használt import alkatrészek korszerű, hazai termékekkel történő kiváltására irányul, segítve ezzel a magyar kkv-k piacbővítését a klímatechnika területén.

A Rosenberg Hungária Kft. Tokodaltárón, Budapesttől 42 km-re, a 10. számú főút mentén található. A cég 1989-ben alakult, fő tevékenysége a légkezelőgépek gyártása. A Rosenberg légkezelőgépek és Suprabox márkájú lakásszellőztető gépek gyártásán túl Thermoventilátorok és légbefúvó gépek gyártásával foglakozik. Rosenberg ventilátorok, légfüggönyök értékesítésén túl Wolter füstelszívó ventilátorokat forgalmaz.

A válság ellenére az építőipar dinamikus fejlődést mutat Nyugat-Európában, így a Rosenberg csoport piaci szerepének és rugalmasságának növelése érdekében újabb kapacitások kiépítését határozta el. A kelet-európai terjeszkedés jegyében a magyarországi beruházás jó döntésnek bizonyult. A fentiek miatt a tokodaltárói gyár újabb fejlesztésbe kezd 2012-ben, aminek célja a gyártókapacitások bővítése, a gyártástechnológia fejlesztése, új technológiai berendezések telepítése.

Az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/B „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán elnyert 54 987 487 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással, 157 107 108 forint összköltséggel megvalósuló komplex projekt célja a légkezelőgépekbe kerülő hővisszanyerők importkiváltása korszerű hazai gyártással, a légkezelő gépek családon belül a hőcserélő egység gyártásának fejlesztése, korszerűsítése és bővítése.

A projekt eredményeként a korábban külföldről vásárolt hőcserélők hazai gyártással kiváltásra kerülnek, növelve ezáltal a cég piaci alkalmazkodóképességét, rugalmasságát a határidőtartásban, javítva légkezelőgépeik versenyképességét mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacokon.

A technológiai fejlesztés 2012. február 6-án kezdődött és várhatóan 2013. december 31-én fejeződik be.

Szólj hozzá!

Címkék: rosenberg légkezelő gépek

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr624687558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása