HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Technológiai fejlesztés a Príma Pék telephelyén

2012.04.05. 12:29 eurOP

A Príma Pék Kft. 13 706 000 Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Mikro-, kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiírásán új tárgyi és információs eszközök beszerzésére. A pályázat összköltsége 39 160 094 Ft volt.

Az 1991-ben alapított Príma Pék Kft. kenyér és friss pékáru gyártásával foglalkozó középvállalkozás, termékeik a hagyományos péksütemények, a gyorsfagyasztott leveles sütemények, kenyerek és kenyérkülönlegességek.

A társaság üzleti céljait egy másik fejlesztési projekt is segíti, amely során az új telephelyére új eszközök, valamint korszerű információs technológia beszerzése vált szükségessé. Ehhez nyújtott jelentős segítséget az Új Széchenyi Terv KMOP 1.2.1-11/A Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése elnevezésű pályázata, amelynek keretében a 39 millió forintot meghaladó összköltségű beruházáshoz a vállalkozás közel 14 millió forint támogatást nyert el.

A technológiai fejlesztés során a következő gépek beszerzésére került sor: 2 db energiatakarékos gőzcsöves etage kemence, 1 db gyorsdagasztó és 6 db dagasztócsésze, valamint 1 db, önálló eszköznek minősülő hő-hasznosító.

A két műszakban dolgozó munkatársak által használandó, sütőüzem földszintjén elhelyezett fenti eszközök beszerzésén túl jelen projekt célja volt egyúttal korszerű informatikai eszközök (számítógépes konfiguráció, notebook, nyomtató és lézernyomtató, valamint szoftverek) vásárlása is, amely hozzájárul a munkafolyamatok hatékonyabbá tételéhez. A cég információs technológiájának bővítése során így modern integrált ügyviteli rendszer került bevezetésre.

A fejlesztés eredményeként a vállalkozás számítógépes rendszere gyorsabb lett, hatékonysága növekedett, így az évenkénti forgalombővülést is képes kezelni. A technológiafejlesztéshez egyúttal humánerő-fejlesztés is kapcsolódik: így a projekt befejezését követő két üzleti évben a Príma Pék személyi jellegű ráfordításai 5%-kal növekednek, a tervek szerint az átlagos statisztikai állomány pedig a korábbi 90 főről 124 főre emelkedik.

A technológiai fejlesztés 2011. július 4-én vette kezdetét és 2012. január 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: budakalász technológiafejlesztés sütőipar príma pék

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr864365285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása