HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Újszerű, innovatív technológia a Pannon-Spirál Kft-nél

2012.04.02. 11:48 eurOP

A PANNON-SPIRÁL Kft. 12,2 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Mikro-, kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 30,5 millió forint összköltségű beruházásból új függőleges CNC megmunkáló központ beszerzésére került sor.

A kaposvári Pannon-Spirál Kft. 1994-ben alakult magánszemélyek tulajdonaként a gépipar egyes részterületeit felölelő tevékenységekre. A cég szolgáltatásai közé tartozik csőgyártó berendezések készítése, felújítása saját dokumentáció alapján, illetve különféle fémipari alkatrészek, részegységek gyártása a vevők dokumentációja szerint. A forgácsolt és hegesztett alkatrészek egyedi és kis sorozat jellegűek, az autó-, papír, nyomda és dohányipar területén közvetlen és közvetett exportra készülnek.

Az elmúlt évek során folyamatosan kialakult piaci kapcsolatok bővítése szükségessé tette a cég kapacitásának fejlesztését, a termelékenység növelését, amelynek elérését a beszerzett, közepes mérettartományú, nagypontosságú 3D megmunkálást biztosító, új, függőleges CNC megmunkáló központ üzembeállítása nagyban segíthet.

A Pannon-Spirál Kft. Kaposvár keleti ipari park területén található 61-es főútról jól megközelíthető, kiváló infrastruktúrával rendelkező, mintegy 14500 m2 saját tulajdonú területen elhelyezkedő üzemcsarnokában megvalósult 30 517 230 Ft összköltségű technológiai beruházás – amelyhez 12 206 892 Ft támogatást nyert el a vállalkozás – 2011. november 3-án vette kezdetét és 2012. február 15-én zárult.

A fejlesztés eredményeként a cég a vevői igényeket jobban ki tudja elégíteni a meglévő létszám megtartása, illetve növelése mellett, továbbá erősödik a vállalkozás beszállítói pozíciója is osztrák és német, valamint amerikai és német tulajdonú cégek magyarországi vállalatai irányában, amelyek autógyárak berendezései, illetve papír-nyomdaipari gépek, dohányipari gépek gyártásában érdekeltek.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: kaposvár cnc pannon spirál kapacitás bővítés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr324355766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása