HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új telephelyen a Príma Pék Finompékárú Kft.

2012.03.29. 13:12 eurOP

Új sütőüzem és iroda építésére 100 millió forint támogatást nyert el a Príma Pék Kft. 312 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projektjéhez az Új Széchenyi Terv „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázati kiírásán.

Az 1991-ben alapított – 100 %-ban magyar tulajdonú - Príma Pék Finompékárú Kft. kenyér és friss pékáru gyártásával foglalkozó középvállalkozás, az általa előállított termékek: a hagyományos péksütemények, a gyorsfagyasztott leveles sütemények, kenyerek és kenyérkülönlegességek.

Az egészséges pékáruk gyártását célul tűző Príma Pék termékei annyira sikeresek, hogy a cég eljutott addig a pontig, amikor már nem tudott eleget gyártani belőlük, ráadásul termékeiket a főváros különböző pontjain készítették. A korábbi zsúfolt infrastruktúra bővítése, a termelői részleg technológiai fejlesztése és kapacitásbővítése, valamint hatékonyságának javítása érdekében nélkülözhetetlenné vált egy új telephely létrehozása, illetve a meglévő eszközök mellett új gépek vásárlása.

A projekt keretében Budakalászon, az Omszki-tó közelében épült fel egy 4.000 m2-es barnamezős területen a XXI. századi technológiával felszerelt 1.818 m2 alapterületű sütőüzem és irodaépület. Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.5.3/C-10 „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiírás keretében a bruttó közel 400 millió forint összköltségvetésű projekt 100 000 000 Ft támogatást nyert el az említett infrastruktúra építése mellett pékipari gépek (tésztakészítő gyártósor, kemencék, silórendszer) beszerzésére.

A fejlesztés révén a tavaly 20 éves társaság közép- és hosszú távú céljai is megvalósíthatók: az üzlethálózat működésének racionalizálása, bővülése, a franchise partnerek számának növelése, ezzel a piaci részesedésük növelése.

A megvalósult beruházás egyik kiemelt eredménye, hogy a társaság alkalmazotti létszáma 86 főről 124 főre emelkedett, mellyel nem csak a vállalkozás stabil működési háttere biztosított, de a munkanélküliek számára is esélyt teremtett a munkába történő integrációra.

A projekt eredményeként továbbá a cég árbevétele is emelkedhet, mely további fejlesztéseket, beruházásokat indukál és nagymértékben hozzájárul a társaság piacvezető pozíciójának eléréséhez, valamint további új munkahelyek létrehozásához a Közép-magyarországi régióban.

A telephelyfejlesztés 2011. március 21-én vette kezdetét és 2012. január 25-én zárult.
 

Szólj hozzá!

Címkék: budakalász príma pék 20 év 20 üzlet új telephely

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr174347849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása