HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Gyors és stabil mobilinternet extrém körülmények között is

2012.02.07. 17:39 eurOP

A „Vállalati innováció támogatása” című pályázaton nyert 25,2 millió Ft uniós forrás segítségével a Mobiline Kft. HSDPA antenna rendszer fejlesztését végezte az 56 millió Ft összköltségű projektje keretében.

A Mobiline Kft. 1997-ben alapított, magyar magánszemélyek tulajdonában lévő, híradástechnikai, távközlési berendezés gyártó, javító és szolgáltató vállalkozás, amely alakulása óta úttörő szerepet tölt be az üzleti kommunikációs rendszereknek a GSM hálózatokhoz kapcsolását biztosító technológiák kifejlesztésében és az ezeken alapuló berendezések hazai gyártásában. Korábbi fejlesztéseik a GSM hálózatok mobiltelefon szolgáltatásának a vállalatok által való hasznosítását tették lehetővé.

Jelen projekt célja olyan adatkommunikációs rendszer megvalósítása volt, amely szélsőséges körülmények esetén is a legjobb rendelkezésre állás mellett a legnagyobb sebességgel képes elérni a mobilhálózati adatátviteli szolgáltatásokat, Internet elérést vagy VPN kapcsolatot biztosítva a felhasználók számára Ethernet vagy Wi-Fi felületen keresztül.

A projekt keretében létrejött kommunikációs technológia egy kültéri adatátviteli és egy beltéri egységből áll. A kültéri egységek egyszerre több mobilhálózathoz kapcsolódnak növelve az elérhető adatátviteli sebességet és biztosítva a folyamatos adatátvitel lehetőségét. A kültéri egység magas minőségű és választhatóan irányított antennákat alkalmaz ún. diversity elrendezésben, biztosítva az iparágban elérhető legmagasabb rádiótechnikai színvonalat. A jó rádiós vétel érdekében a kültéri egység optimális helyre telepíthető, ha kell kültérre, magasra, nehezen elérhető helyekre. A szükséges SIM kártyák könnyebb kezelése érdekében a beltéri egységben kapott helyet egy ún. SIMBank, amelynek nyolc SIM kártyája közül a célnak leginkább megfelelőt használhatják a kültéri egységek 3G HSDPA moduljai. A kültéri, ill., beltéri egység beállításait, valamint a keletkezett forgalmi adatok kezelését a felhasználó WEB böngészőről végezheti.

A két évig tartó fejlesztés eredményeként létrejött adatátviteli technológiák gyenge vételi viszonyok mellett, extrém időjárási körülmények között is adatátviteli lehetőséget biztosítanak a 3G-s mobil hálózatokon, kiterjesztve azok szolgáltatási területét.

Összefoglalva: az új technológia alkalmas rosszabb vételi helyeken is, ráadásul több szolgáltató mobil internet szolgáltatásának párhuzamos igénybevételére, ezáltal a sávszélesség növelésére, a meglévő fix szolgáltatás kiegészítésére, illetve backup adatkapcsolatként annak szükség szerinti helyettesítésére.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: gyors mobilinternet stabil mobiline

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr214075772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása