HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új gépek a csokigyárban

2012.01.12. 12:55 eurOP

A Sárospatak-Hungária Édesipari Kft. az Új Széchenyi Terv keretében 67 995 149 forint uniós támogatást nyert a „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson. A 194 271 855 forint összköltségvetésű beruházásból új édesipari gépek beszerzésére került sor.

A Sárospatak Hungária Édesipari Kft. 2003-ban alakult, s a gyár 2004-ben szaloncukor különlegességek gyártásával kezdte meg működését. A kezdetek óta eltelt 8 évben folyamatosan nőtt a megrendelések száma és ennek megfelelően fejlesztették a termékeket is.

A vállalkozás 2011-ben számos új termékkel kívánt megjelenni a piacon, aminek elősegítéséhez új gépek beszerzése vált szükségessé.

Ehhez nyújtott jelentős segítséget az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/B Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára elnevezésű pályázata, amelynek keretében a 195 millió forint összköltségű beruházáshoz a vállalkozás közel 68 millió forint támogatást nyert el.

A technológiai fejlesztés során a következő gépek beszerzésére került sor: zselévonal, csokoládémártó gép, csomagoló gép, gőzfejlesztő, Fondant hűtő, raklapos állványzat, targonca, csokoládé szivattyú, csokoládéolvasztó tartály, fűthető csokoládé vezeték, rozsdamentes pódium.

A fejlesztési projekt eredményeként a cég a termelés mennyiségének és színvonalának növelése mellett megteremtette a technológiai továbbfejlesztéshez szükséges körülményeket is.

Az édesipari gépek beszerzését jelentő technológiai fejlesztés 2011. június 6-án vette kezdetét és 2011. december 12-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: sárospatak csokoládégyár édesipari gépbeszerzés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr403539827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása