HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Környezetbarát autómosó EU-támogatásból

2012.01.05. 17:42 eurOP

Az Új Széchenyi Terv pályázata keretében a Norka Invest Kft. 6 412 500 Ft támogatást nyert el gépbeszerzésre és komplett technológia vásárlásra a 21 millió forintot meghaladó összköltségű projektjéhez.

A fejlesztés lényege egy olyan non-stop automata autómosó kialakítása, ahol a gépjárműtulajdonosok olcsón, gyorsan lemoshatják autójukat, és emellett a kárpittisztításra, a gépjármű belsejének kitakarítására is lehetőségük van. Mindezt bőséges parkolóhellyel fogja biztosítani a Norka Invest Budapesten a Nagytétényi-Háros út sarkán elhelyezkedő 1100 nm-es területen.

Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.2.1-11/A „Mikro, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” elnevezésű pályázat során Európa egyik legnagyobb cégétől (a NILFISK Kft-től) vásárolták meg a szükséges környezetbarát technológiát és gépeket. Az előzetes becslések és a szállító tapasztalatai szerint napi átlagban 50-90 gépjármű lemosásával lehet kalkulálni a megtérülés számításánál.

A vállalkozás a későbbiekben pénzváltó automata elhelyezését is tervezi, figyelemmel arra, hogy a benzinkutaknál működő automata mosóknál sokszor probléma, hogy elfogy, vagy egyáltalán nincs apró, ami működtetné a berendezést. A pénzváltó automata mellett étel-ital automaták elhelyezését is tervezik, annak érdekében, hogy a szabadidő hasznos és kellemes eltöltésére alkalmas helyszínt hozzanak létre.

A környezetbarát autómosó kialakítását jelentő technológiai fejlesztés 2011. május 9-én vette kezdetét és 2012. január 2-án zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

1 komment

Címkék: autómosó környezetbarát nagytétényi háros út sarkán

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr63522389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Smith 2013.03.23. 20:04:10

Az a baj, hogy sosem fordítunk nagy jelentőséget a környezetvédelemre, már csak akkor, amikor nagy a baj...
www.szonyegtisztitas.com
süti beállítások módosítása