HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

BEST-TOOL Kft. CNC megmunkálóközpont beszerzése

2011.11.23. 13:54 eurOP

Az Új Széchenyi Terv pályázata keretében a BEST-TOOL Kft. 13 175 427 forint uniós támogatást nyert el CNC megmunkálóközpont vásárlására a közel 33 millió Ft összköltségű projektjéhez.

A dunapataji BEST-TOOL Kft. fő profilja a szerszámkészítés: lemezalakító szerszámok, műanyag fröccsszerszámok, gumivulkanizáló- és extruder szerszámok, fémfröccs szerszámok, kovács-süllyeszték szerszámok készítése. A cég fő tevékenysége mellett forgácsolási bérmunkát, présmunkát, műanyag fröccsöntést is végez, elsősorban külföldi tulajdonú cégeknek.

A vállalkozás elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett: így került sor az elmúlt egy évtizedben új, kibővített szerszámkészítő üzem és raktár létesítésére a telephelyen. A dolgozói létszám növekedése is folyamatos, jelenleg 33 főt foglalkoztat a vállalkozás.

A BEST-TOOL gépparkja is folyamatosan fejlődik, egy 2010-es sikeres pályázatot követően most újabb technológiai fejlesztést hajtott végre a vállalkozás, tekintettel arra, hogy a szerszámgyártás fejlődésével egyre nagyobb igény mutatkozik a térbeni megmunkálásra.

Az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/A „Mikro, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” című pályázati kiírás keretében a közel 33 millió Ft összköltségű projektjéhez több mint 13 millió Ft támogatást nyert el a vállalkozás a CNC megmunkálóközpont beszerzését jelentő technológiai fejlesztésre, amely 2011. május 15-én vette kezdetét és 2011. november 8-án zárult.

A fejlesztés eredményeként olyan új technológia bevezetése történt, amely lehetővé teszi az 5 tengelyű megmunkálást. A géppel lehetőség nyílik az alkatrész egyszeri felfogásával minden művelet elvégzésére, ezzel az alkatrész gyártási ideje és a bekerülési költsége is lecsökken, áraik pedig a piacon versenyképesebbé válnak.

A fejlesztés révén a vállalkozás megrendelői köre bővülni fog, ebből adódóan, legalább a projekt hozzáadott értékével növekedni fog az éves árbevétel is már a 2012-es évben, így elképzelhető továbbá létszámbővítés is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: dunapataj best tool cnc megmunkálóközpont

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr813405958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása