HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Folytatja a beruházásokat a Fonte Verde ásványvíz gyártója

2011.08.16. 17:54 eurOP

A Fonte Viva Kft. európai uniós támogatással valósítja meg ásványvíz palackozó üzemének fejlesztését a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség egyikében, Somogyvár községben.

Az ásványvíz piacon lévő erős versenyhelyzet ösztönözte arra a Fonte Viva kft-t, hogy a termelést és a logisztikát még hatékonyabban és gazdaságosabban tudja végezni, így válaszolva a piac kihívásaira.

Ennek érdekében 2011-ben, a gazdasági válság ellenére is további fejlesztések történnek a vállalkozás életében: közel 150 millió forintos beruházással, új szociális blokk, logisztikai központ épül és a termelés különböző fázisainak technológiai racionalizálásával, új gépbeszerzésekkel tovább erősíti piaci szerepét a kft. Elképzeléseik megvalósításában rendkívül nagy segítséget nyújt a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) 2.1.2-10 pályázaton elnyert európai uniós támogatás.

A fejlesztés eredményeként közvetett és közvetlen módon is további munkahelyeket teremt a vállalkozás, javítva ezzel Somogyvár és a kistérség foglalkoztatási helyzetét, melynek foglalkoztatotti mutatószáma az országos átlag alatt van. A sikerhez már adott a kiváló minőségű, a modern étkezési trendnek megfelelő természetesen enyhén lúgos (7,4 pH) kémhatású, kiegyensúlyozott ásványianyag-tartalmú Fonte Verde ásványvíz, mely méltán népszerű a fogyasztók körében. A Fonte Viva Kft. európai színvonalú üzemében palackozott Fonte Verde ásványvíz így akár Európa más országaiban is népszerűsítheti a híres magyar ásványvizet.

A projekt keretében mintegy 150 millió Ft összköltséggel, közel 72 millió Ft támogatási igénnyel valósul meg a palackozó üzem fejlesztése, amely 2010. július 20-án vette kezdetét és várhatóan 2012. június végén zárul. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: ásványvíz verde fonte viva kft. fonte

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr243158396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása