HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Megújul a Gan Menachem Óvoda

2011.06.27. 14:27 eurOP

Megújul a Gan Menachem óvoda.jpgAz üzemeltető Chabad Lubavits Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány 130 millió forint támogatást nyert el a projekthez az „Épületenergetikai fejlesztések” elnevezésű pályázati kiíráson.

Az Új Széchenyi Terv keretében az EMIH óvodájának 190 millió forintot meghaladó összköltségvetésű épületenergetikai felújítása valósul meg.

A XII. kerületi, Tamási Áron utcában található Gan Menachem óvoda az 1970-es években épült. A napjainkban elvárható energia hatékonysági követelményeknek már nem felel meg az épület, üzemeltetése gazdaságtalan.

A több mint 190 millió forintos összköltségvetésű beruházás során komplex módon javítják a régi épület energetikai hatékonyságát. A beruházás magában foglalja az épület homlokzati hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, valamint a fűtés és a használati melegvíz-ellátó rendszer korszerűsítését.

A felújításnak köszönhetően nem csak az óvoda üzemeltetője és tulajdonosa, de az óvodát „használó” gyermekek és nevelőik is komfortosabb környezetben tölthetik majd mindennapjaikat. A beruházással az épület nem csupán a funkcionalitás, de az esztétika és komfortosság szempontjait is szem előtt tartva jelentős értéknövekedésre tehet szert.

A projekt során megvalósítandó épületenergetikai felújítás célja, hogy az épület alacsonyabb energiafelhasználás mellett, költséghatékonyabb működésre térhessen át. Ezáltal az elavult gépészeti rendszer karbantartási költségei is kedvező irányba változhatnak. E cél egybeesik a 2011. január 15-én útjára indított Új Széchenyi Terv zöldgazdaság-fejlesztési koncepciójának egyik kiemelt céljával, az energiahatékonyságon alapuló technológiák ösztönzésével.

A KEOP 5.3.0/A/09 „Épületenergetikai fejlesztések” elnevezésű pályázati kiíráson 130.357.185 forint uniós támogatást elnyert, 191.701.742 összköltségű projekt 2011. június 1-én indult és várhatóan 2012. november 30-án zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: óvoda épületenergetikai fejlesztés EMIH Budapest XII. kerülete

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr535461997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása