HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Magyar győztes az EU filmpályázatán

2009.05.13. 17:07 eurOP

Mindkét döntőbe jutott magyar vállalkozói kisfilm tarolt a brüsszeli „Oscar-on”, vagyis az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete keretén belül meghirdetett filmes versenyen.

A Földszint 1 Produkció által, két kishörcsög főszereplésével készített "Vállalkozó vs. munkavállaló" című film Európa legjobbja lett, míg a Jam Film munkája a bronzérmet hozhatta el a brüsszeli díjátadóról.

...a győztes videó főszereplője két hörcsög, akik élik a kis rágcsálók minden napos életét, ám az egyik úgy dönt, hogy vállalkozó lesz és belefog a szabadulás-bizniszbe. Természetesen ez egy nagyon kemény kihívás, rengeteget kell dolgoznia érte, de az erőfeszítései meghozzák gyümölcsüket (szó szerint) és gazdagon él, míg meg nem hal…

A kisfilm célja a vállalkozói lét népszerűsítése volt, hogy igenis „Bátor, kreatív és kitartó munkával a magyar kisvállalkozások is Európa legjobbjai lehetnek”.  Ez így van, a sikeres vállalkozáshoz ezek mind kellenek, de van még egy nagyon fontos eszköz, ez pedig a pénz. Az EU-s pályázatok megoldást nyújthatnak erre a problémára, de az is nagyon megkönnyítené a magyar kis- és közép vállalkozások életét, ha nem kellene úgy küzdeniük a túlzott bürokráciával és az irracionálisan magas adóterhekkel, mint a ketreces hörcsögnek a "hétköznapi mókuskerékben"..

Magunkra ismerünk..?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr941119599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nulacka 2009.05.13. 18:05:10

Szerintem nagyon ötletes és aranyos munka! :)

bódi 2009.05.13. 18:13:18

Ezenkívül tök profi is! Bár az egyik hörcsög néha azért kiesett a szerepből :))

Grafter · http://grafter.blog.hu 2009.05.13. 18:14:05

Örülök, hogy a magyarok ilyen színvonalú alkotást tudtak készíteni. Nagyon jól szimbolizálja a két kis állatka az alkalmazott és vállalkozó közti különbséget és a vállalkozásban rejlő lehetőségeket.
Gratulálok a készítőknek!

seaner 2009.05.13. 19:20:19

A film mondanivalójával nem értek egyet, hiszen nem lehet mindenki vállalkozó és nem hagyhatja ott mindenki a mókuskereket. Ráadásul a mókuskerék eleve a vállalkozó hörcsögöknek forog, esetleg az övék!

Ettől függetlenül vidám és aranyos filmecske...
süti beállítások módosítása