HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Navigációval személyre szabott helyreállító implantátumokat fejlesztenek

2016.10.07. 14:21 eurOP

logo_2.JPGA Széchenyi 2020 „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című konstrukciója keretében 677,040 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Sanatmetal Kft. által vezetett konzorcium. A 962,296 millió forintot meghaladó összköltségű projekt során személyre szabott csontsebészeti műtéti tervezést, illetve műtéti navigációs segédeszközök létrehozását lehetővé tevő rendszert fejlesztenek.

A Sanatmetal Kft. 100%-ban magyar tulajdonú, orvosi eszközöket gyártó és forgalmazó vállalkozás, amely jelenleg Magyarország piacvezető, illetve meghatározó vállalata a traumatológiai és ortopédiai eszközök gyártásának szakterületén. A projekt megvalósulása két konzorciumi partner bevonásával történik. A megvalósítás alappillérei a Szegedi Tudományegyetem által biztosított orvostudományi és műszaki tudományi háttér, valamint a Sanatmetal Kft. és a DicomLAB Kft. vállalkozásoknál felhalmozott innovatőri tudás, a hazai- és nemzetközi piaci ismeretek birtoklása, és a rendelkezésre álló magas színvonalú technológiai háttér.

A projekt révén hazánkban elérhetővé válik egy modern, a nemzetközi tudományos irodalomban fellelhető trendeknek megfelelő, személyre szabott műtéti tervezést, illetve személyre szabott műtéti navigációs segédeszközök létrehozását lehetővé tevő rendszer, a hozzá tartozó kompatibilis váll- és térdízületi protetikai elemekkel és lábsebészeti implantátumokkal.

A projekt során bevezetendő eszközök és eljárások megbízható támogatást nyújtanak az operatőrök számára a műtéti tervezésnél a beteg specifikus anatómiai viszonyainak átlátásában. A sebészek számára a nehéz esetekben szintén hasznos lehet a műtéti tervezés által kínált vizualizáció, valamint szintúgy előnyös lehet számukra a műtéti segédeszköz által kínált biztonság, illetve a műtéti időtartam csökkentésének lehetősége.

A GINOP-2.2.1-15 számú pályázati kiíráson 677,040 millió forintos támogatást elnyert, 962,296 millió forint összköltségvetésű fejlesztés várhatóan 2018. május 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: navigáció implantátum ortopédia traumatológia csontsebészet Eger ortopédiai eszközök Sanatmetal Kft traumatológiai eszközök műtéti navigációs segédeszközök

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr1611778527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása