HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

"Vegyük kezünkbe a sorsunkat!"

2015.11.03. 19:36 eurOP

gyomaendrodi_start_szocialis_szovetkezet.jpgA „Szociális gazdaság fejlesztése a konvergencia régiókban” című pályázaton a Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezet 20,25 millió forint uniós támogatást nyert el. A projekt során a szövetkezet varrodájának és betonelem-gyártásának beindítása mellett a társadalmi felelősségvállalást és a szövetkezet helyi beágyazottságát is erősítették.

A szövetkezet 2013 júliusában alakult azzal a céllal, hogy tagjai és a hátrányos helyzetű munkavállalók számára munkalehetőséget biztosítson.

A projektben a szociális szövetkezet tevékenységének – a szabás-varrás és a betonelem-gyártás –beindítása valósult meg. 6 fő vett részt kompetenciafejlesztésen, akiket teljes munkaidőben 10 hónapig foglalkoztattak: 3 főt varrodában, 3 főt betonelem-gyártásban. A képzésben résztvevők kompetenciáik fejlesztésével képessé váltak az élethosszig tartó tanulásra, ezáltal munkaerő piaci pozíciójuk javult.

A szövetkezet a szabás-varrás területén elsősorban munkaruhák varrásával foglalkozik, de egyedi igények kiszolgálására is vállalkoznak, valamint bérmunkákat is vállalnak más üzemeknek.

2014 októberétől folyamatos működésre állították a betonelem gyártó gépet, ahol térkő, zsalukő, szegélykő és egyéb betonelemek gyártását végzik.

A projekt során az önfenntartóvá váláshoz részletes piackutatást és marketing tervet készítettek. A kidolgozott marketing stratégia mentén az elkészített termékeket megfelelő reklámozással népszerűsítik, a marketing kommunikációs tevékenységet a meglévő honlap és webáruház, hirdetések, plakátok és direkt marketing eszközökkel végzik az eladás növelésére.

Jelen támogatással beinduló tevékenységek lehetővé tették a szövetkezet haszonelvű működtetését, ezáltal önfenntartóvá válását. A projektben beszerzett gépek rendelkezésre állnak a későbbiekben is, ezek a biztosítékai a projekt fenntarthatóságának, a varroda további működtetésének.

A "Vegyük kezünkbe a sorsunkat!" A Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezet varrodájának és betonelem-gyártásának beindítása elnevezésű, 20 250 000 forint, 100%-os támogatást elnyert fejlesztési projekt 2014. május 1-én indult és 2015. október 31-én zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: varroda szövetkezet TÁMOP Gyomaendrőd betonelem-gyártás Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezet

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr288048338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása