HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Siker a fiatal pályakezdők foglalkoztatásában

2015.07.13. 19:34 eurOP

Tradenet Global Kft..jpgA Tradenet Global Nonprofit Kft. öt fiatal pályakezdő számára biztosított munkalehetőséget. A sikeresen teljesített képzési és foglalkoztatási program a „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című pályázati kiíráson 28,55 millió forint európai uniós támogatást nyert el.

A szervezet öt fő pályakezdő fiatalnak biztosított vállalkozói, projektkezelési és kommunikációs tréninget a 15 hónapos foglalkoztatás előfutáraként. Ezt követően pedig munkavállalóként alkalmazta őket egy év támogatott és a 2015 júliusában kezdődő három hónapos kötelező továbbfoglalkoztatás keretében.

A megvalósult projektnek köszönhetőn a pályakezdő fiatalok nem csupán felkészítő szakmai tréningeken, hanem csapatépítő, kommunikációs tanfolyamon is részt vettek, melynek eredményeként szakmai és egyéb, az együttdolgozás, együttgondolkodás alapvető soft skilljeivel felvértezve kezdhettek neki munkájuknak. Ez egyrészről a szervezet alapvető, mindennapi adminisztratív feladatainak elvégzését, továbbá a szervezet meglévő pályázatai és egyéb projektjei részfeladatának és önálló feladatkörök ellátását is jelenti.

Az egyik fiatal pályakezdő a következőképpen prezentálta tapasztalatait és élményeit:

"A TÁMOP 1.4.1.-12/1 számú pályázat keretében vettek fel a Tradenet Global Kft-hez, ahol  2014 júliusában kezdtem el dolgozni. Pályakezdő fiatalként különösen örültem a lehetőségnek, ami egyben kihívás is volt számomra. A változatos munka során sok tapasztalatot szereztem és betekintést nyertem a pályázatokkal kapcsolatos tevékenységekbe, melyeket nagyon érdekesnek és hasznosnak találtam. A munkahelyi légkör is kellemes, a kollégáim kedvesek és segítőkészek. Összességében elmondhatom, hogy jó érzés itt dolgozni."

A projekt hosszútávon is hozzájárul a pályakezdő fiatalok szakmai karrierjének elindításához és megalapozásához, továbbá elősegíti, hogy a fiatalok sikeresen helyt tudjanak állni a későbbiekben is a nyílt munkaerő-piacon való eredményes elhelyezkedésben.

A „Tradenet Global foglalkoztatási kapacitásának erősítése” című projekt 2014. április 1-én vette kezdetét és 2015. június 30-án fejeződött be.

Szólj hozzá!

Címkék: képzés pályakezdő foglalkoztatás munkahelyteremtés TÁMOP Tradenet Global Nonprofit Kft fiatal pályakezdők Győrság

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr357623262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása