HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új típusú szeleptermékek fejlesztése indult

2015.05.06. 15:13 eurOP

szelepkutato_fejlesztesi_kft.jpg

A Szelepkutató Kft. 219,67 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című program keretében.

Az 537 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projekt során olyan szeleptermékek és ezek tömeggyártására alkalmas technológiák kifejlesztése történik, melyek a piacon jelenleg elérhető termékek negatív tulajdonságait kiküszöbölik, ugyanakkor előállításuk és üzemeltetésük olcsóbb.

A Szelepkutató Fejlesztési Kft. budapesti székhelyű K+F cég, melyet 2011-ben forradalmian új elven működő és új anyagok felhasználásával készülő, szabadalmaztatott szelepek kifejlesztésére és iparszerű gyártására, különböző ipari technológiákban való hasznosítására hoztak létre. A projekt keretében a Társaság célja egy világviszonylatban is merőben új működési elv alkalmazásával piacképes termékek és eljárások kifejlesztése a biztonsági főcsapok, a töltőszelepek, a multifunkcionális direktszelepek és az automata csapok felhasználói területeken. A K+F projektben olyan vezérlőrendszer, változó mértékű vezérlőnyílás kifejlesztése a cél mikro méretekben (miniatürizálás), mely az igénynek megfelelően programozható és nagyon egyszerűen adaptálható új és meglévő rendszerekbe egyaránt.

A pályázati projekt során kifejlesztenek egy olyan új generációs biztonsági főcsapot, amely a világszinten is új működési elve miatt nagy biztonsággal zárni képes mind a folyadék, mind a gáznemű hálózatokon és a jelenlegi berendezéseknél egyszerűbb (karbantartásmentes), olcsóbb és hosszabb élettartamú. Kifejlesztenek továbbá egy olyan változó mértékű programozható vezérlőnyílással ellátott dugattyút is, ami a töltőszelepek mikro méretű vezérlőnyílásából fakadó hátrányokat (pl. jelentős karbantartás igény, nagy méretek) maradéktalanul kiküszöböli.

A Szelepkutató Kft. olyan multifunkcionális direktvezérlésű WC öblítő szelepet fejleszt, ami a tartályos rendszerek kiváltására is alkalmas. A fejlesztés során a gazdaságosság, a megbízhatóság, karbantartás-mentesség és víztakarékosság különösen nagy szerepet kap, mert a piaci igények is ezt kívánják. Végül kifejlesztenek egy olyan automata nyomógombos adagoló csaptelepet, ami abszolút új elven működik, megbízható, tartós, egyszerű, alacsony az előállítási költsége, víztakarékos, karbantartásmentes, felhasználó- és szerelőbarát.

A 219 670 618 forintos támogatást elnyert, 537 223 326 forint összköltségvetésű projekt 2014. január 1-én indult és várhatóan 2016. október 30-án zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: csaptelep dugattyú öblítő Budapest kutatás-fejlesztés K+F Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása automata csap biztonsági főcsap direktszelep Szelepkutató Kft szeleptermékek töltőszelep PIAC 13

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr337434968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása