HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Innovációs fejlesztés a GÉMTECH Kft-nél

2014.03.14. 21:16 eurOP

Gémtech Kft..jpgA gépészeti mérnöki, technológiai tervező és gyártó cég közel 328 millió forint összköltségű beruházásában új gyártócsarnokot épít.

A vállalkozás a projekthez 163 millió forint uniós támogatást nyert el a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azzal kellett a GÉMTECH-et vezető szakembereknek szembesülni, hogy a hagyományos kereskedelemben beszerezhető plazmavágó berendezések mindegyike sok olyan hiányossággal rendelkezik, ami a termelést nagymértékben akadályozza, jelentős veszteséget okozva a cégnek. A gép változtatására rengeteg új ötlet készült, ezért megszületett az elhatározás, hogy a tapasztalatokból merítve új készüléket fejleszt a GÉMTECH.

A cél egy ipari felhasználású professzionális, nagy termelékenységű és nagy pontosságú szerkezet kialakítása kiváló vágási felület mellett. A gép stabilizált működéséhez egy új, nagy stabilitást biztosító, komolyabb vázszerkezetű gyártócsarnokra van szükség.  Ehhez sikerült a GOP-1.3.1-A/11 számú pályázati konstrukcióban támogatási forrást nyerni.

A másfél évig tartó fejlesztés idején a GÉMTECH Kft. összesen 6 új munkahelyet létesít Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik leghátrányosabb helyzetű térségében.

1 komment

Címkék: gyártócsarnok plazmavágó Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása Napkor Gémtech Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr525860833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Measurer 2014.03.15. 00:51:02

Nem egyszerű pályázati támogatásról van szó, hanem a Gémtechben szerzett állami részesedés miatt állami beruházásról is, így a Gémtech fejlesztés azért is érdekes, h az itt nyert visszatérülés milyen módon kerül majd visszaforgatásra az elmaradt Kelet-Magyarországi térség javára.
hvg.hu/kkv/20121108_Nyiregyhazi_femipari_cegbe_invesztal_a_Sz
süti beállítások módosítása