HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Szmog, gáz, Google, plazmatévé

2009.01.22. 13:15 Palyazzz

Szmog, gáz, Google, plazmatévé. Van-e összefüggés e 4 szó közt? 

Szmogriadó volt Budapesten, mindenki tudja, aminek a betartása, ill. betartatása meglehetősen „magyarosra” sikerült, de ezen lépjünk túl „porhintéssel”.
 
A gáz helyzet sem igényel különösebb kommentárt. Oroszországból vagy jön, vagy nem az energiahordozó (amit Ukrajna vagy megcsapol vagy nem), amit Európa aztán vagy megkap vagy nem, de már tudjuk, hogy akkor sem biztos, hogy jön, amikor szerintük jön, csak még sem jön, de ez szintén más téma, talán majd máskor.
 
Google: A világ legnagyobb forgalmú keresőjét igénybe venni két keresésre annyi káros anyag kibocsátásával jár, mint felforralni egy kancsónyi teát - állapították meg amerikai kutatók. Hmmm, no komment.
 
VISZONT! Az EU betiltaná a plazmatévéket - olvasom a világhálón. A hír persze nem igaz, csak annyi, hogy az EU jelenleg új szabályokon dolgozik, hogy a TV készülékek – minden technológiára vonatkozólag, beleértve a plazma-,  LCD-, és CRT TV-ket – továbbfejlesztett energiahatékonyságát biztosítsanak.
 
Energia, energia, energia tehát a közös téma, de a legfőbb közösségi (EU) téma is.
Folyamatosan azon töprengünk, hogy hogyan tudnánk kevesebb energiát használni vagy hogyan győzzük meg az oroszokat, hogy ne zárják el a gázcsapot, közben rettegünk az olaj árától, ami vagy túl magas, vagy túl alacsony.
 
Szép kezdeményezés a plazmatévé és a hagyományos izzó betiltása, de félő, hogy ez kevés. Függetleníteni kellene magunkat a foszilis energiahordozóktól. Süt a nap, fúj a szél, az ország alatt pedig a világ legnagyobb hévíztartaléka található. Na, ezeket kellene alkalmaznunk.
 
Ezt (is) kellene támogatni az EU-nak. Nekünk pedig figyelnünk kell, hátha 2009-ben egy energiatakarékossági pályázat segítségével le tudjuk cserélni a régi kazánokat!

7 komment

Címkék: google eu gáz tilos betilt energia gázválság

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr13895415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szappan 2009.01.22. 13:44:42

Ma már használtam a Google-t és teát is főztem. Ígérem, megjavulok! De azt tök jó, hogy vannak ilyen jellegű kutatások! Eszembe nem jutna a Google CO2 termelését kutatni!

kom-mentalista 2009.01.22. 14:47:41

Tehát a Google mégsem a barátom? Akkor tiltsuk be azt is!

Szappan 2009.01.22. 14:53:50

@nembarátkozom: ha mindent és mindenkit betiltanánk, ami/aki nem a barátunk, akkor az ország egyik fele betiltaná a másikat...
Vajon ki pénzelte ezt a kutatást? A Yahoo??

kom-mentalista 2009.01.22. 15:00:19

@Szappan: van rá némi esély, úgyhogy a Yahoo is elpályázhat...

Poccc 2009.01.23. 10:28:27

A plazmatévék alapján úgy tűnik, hogy nem minden újítás hasznos a természet számára. Ha a piacra dobás előtt már tudni lehetett, hogy ezek ekkora energiazabálók, akkor miért engedték, hogy a polcokra kerüljenek?

nagypi 2009.01.26. 11:52:51

Ez a plazmatévés kezdeményezés szerintem kicsit nevetségesen hat. A célllal egyetértek, csakhát nem a plazmatévék energiatakarékossága fogja megváltani a világot. Legalábbi szerintem. Az energiatermelésben kellenek főként az új és/vagy már létező jobb technológiák. Én pl máig nem értem, hogy mi miért nem fekszünk rá a geotermikus energiára. Biztosan az sem olcsó mulatság, de gázt venni sem az. Jó lenne kihasználni végre az adottságainkat és nem azon parázni, hogy jön-e a csőből valami.

Anna Smith 2013.05.12. 16:53:44

Egyszerű épületfóliázással is igen jól lehet spórolni az energiával, csak megfelelő szakemberre kell bízni. Persze drágának tűnik, de megtérül..
www.angelfolia.hu/
süti beállítások módosítása