HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Exportnövelő kapacitásbővítés a Sanatmetalnál

2017.06.26. 12:53 eurOP

szechenyi_2020_erfa.jpgA Széchenyi 2020 „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című konstrukciója keretében 257,9 millió forint támogatást nyert el a Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft. A magyar vállalkozás 515,81 millió forintot meghaladó összköltségű projektje során korszerű technológiai színvonalú berendezések beszerzése és termelésbe integrálása valósult meg.

A Sanatmetal Kft. 100%-ban magyar tulajdonú, orvosi eszközöket gyártó és forgalmazó vállalkozás, amely jelenleg Magyarország piacvezető, illetve meghatározó vállalata a traumatológiai és ortopédiai eszközök gyártásának szakterületén. A vállalat innovatív fejlesztőként és minőségi gyártóként elismert szereplője a nemzetközi piacnak is, ahol részben a saját termékeikkel, részben a legnagyobb világcégek stratégiai beszállítójaként van jelen.sanatmetal_logo.jpgA vállalkozás célja a traumatológiai és ortopédiai termékkör gyártási hátterének, termelési kapacitásának bővítése, beszállítói kapcsolatuk növelése világszínvonalú környezetbarát termelő berendezésekkel, melyhez jelen projekt is hozzájárult, megteremtve a lehetőséget a versenyképesség további növelésére. A Sanatmetal termékei iránti kereslet folyamatosan növekszik, a növekedésük elsősorban az igények gyors kielégítésének képességétől függött, amelyet a kapacitásuk bővítésével és a hatékonyság növelésével együtt tudtak fokozni.

A projekt során összesen 12 db új berendezés megrendelése, telepítése, minősítése, üzembe helyezése, és termelésbe bevonása történt meg, mely négy gyártási területet érintett: a csontlemez, a velőűrszeg, a csontcsavar és a csípőprotézis gyártást, amelyekben 3+1 tengelyes, valamint 3+2 tengelyes függőleges megmunkáló központok, CNC hosszlyukfúró gép, korszerű CNC eszterga gépek beszerzésére került sor.

Az új termelő eszközök a megőrzött munkahelyek fenntartásához is hozzájárultak, továbbá jelentős kapacitásbővülést jelentenek és a korábbitól termelékenyebb technológiát biztosítanak, valamint olyan komplex megmunkálásra képesek, amik a járulékos személyi időket is csökkentik.

A GINOP-1.2.1-15 számú pályázati kiíráson 257,9 millió forintos vissza nem térítendő támogatást elnyert, 515,81 millió forint összköltségvetésű fejlesztés 2015. november 1-én indult és 2017. április 18-án zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: export ortopédia traumatológia termelési kapacitás kapacitásbővítés Eger ortopédiai eszközök Sanatmetal Kft traumatológiai eszközök GINOP Széchenyi 2020 exportnövelés Mikro kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése termelési kapacitás bővítése GINOP-1.2.1 Széchenyi 2020 fejlesztések

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr1612621287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.