HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Komplex fejlesztést zárt az R-Water

2015.05.13. 15:48 eurOP

r-water.jpgA Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című konstrukció keretében 17,04 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el az R-Water Kft. A cég a 42,6 millió forint összköltségű projektje során eszközparkját bővítette és fejlesztette.

Az R-WATER Kft. 1993 óta foglalkozik üdítőital – palackozott víz – ásványvízgyártással. Az elmúlt két évtizedben nagyon sokfajta termék gyártása közben szerezték meg azt a szakmai tudást, amely a folyamatos innovációjuk alapja, és amely átsegítette a vállalkozást minden volt és meglévő nehézségen, továbbá fenntartja a folyamatos növekedést mennyiségi és minőségi tekintetben egyaránt.

A vállalkozás célja kihasználni azt a tudást és adottságot, amely alkalmassá teszi az innovációra, ami által olyan folyamatosan megújuló, gyorsan alkalmazkodó termékkínálat valósulhat meg, amivel az R-WATER megelőzi versenytársait minden területen. A versenyképesség fokozása érdekében került sor jelen fejlesztésre is.
 
A projekt eredményeként beszerzett labortechnikai berendezések segítségével a gyártás körülményeinek vizsgálatát, a termékek mikrobiológiai megfelelőségét helyben el tudják végezni. Előnye, hogy az eddigi egy hetes eredményközlés helyett 48 óra alatt kapnak információt, illetve + 1 fő labor technikus végzettségű munkavállaló felvételére lett lehetőség. A villástargonca beszerzése a megnövekedett termelési kapacitásban segít a raktározási (be- és kitárolási) feladatok gyorsabb, hatékonyabb elvégzésére, hiszen a modern tárolási technikában ez a méretében kisebb, de kapacitásában változatlan gép jobban használható.

A csavarkompresszor beszerzését a régi gép aktuális cseréje tette szükségessé. Előnye, hogy változatlan teljesítmény mellett az új gép 35%-kal kevesebb energiát használ. A nitrogéncseppentő egy következő beruházás előkészítésének része. Szerepe a termékek PET palackjának feszítése, ami következtében a csomagoló anyagban és ez által a környezet védelmében tudnak megtakarítást elérni. Járulékos haszna továbbá a termékek mikrobiológiai védelme, amivel minőségjavulás érhető el.

A GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiíráson 17 040 825 forintos támogatást elnyert, 42,6 millió forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. április 25-én indult és 2015. április 20-án zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: ásványvíz eszközbeszerzés komplex vállalati technológiafejlesztés Akasztó R-Water Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr987456642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása