HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Munkahelyteremtéssel járó komplex fejlesztés Kemeneshőgyészen

2015.03.04. 14:38 eurOP

palotas-mix_kft_kemeneshogyesz.jpgA „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázat keretében 63,13 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Palotás-Mix Gumiipari Kft.

A közel 444,5 millió forint összköltségű projekt során a cég kemeneshőgyészi székhelyének komplex technológia- és infrastruktúra fejlesztését valósította meg.

A beruházás során technológiai korszerűsítést eredményező új berendezések beszerzése történt, melyek kapacitásbővítést eredményeztek.

Az infrastrukturális és ingatlan beruházás keretében a vállalkozás egy új gyártócsarnokot épített, továbbá a fentiek működtetési feltételeit biztosító külső infrastrukturális fejlesztések is megvalósultak.

Az alkalmazandó technológia bővítése, a kibocsátás bővítése szükségszerűen magában hordozta a munkavállalók létszámának a bővítését is. A projekt hatására a Palotás-Mix Kft. újabb 10 fő részére teremt munkahelyet. A társaság ilyen módon is megjelenített, növekedésre építő gazdálkodása közvetlenül segíti elő a foglalkoztatás bővülését a térségben.

A fejlesztés eredményeként a Palotás-Mix Kft. az alkalmazott technológia minőségének és termelékenységének javításával sikeresen szerepelhet a nemzetközi versenyben, valamint megszilárdíthatja piaci pozícióját a gumikeverékek gyártása során.

A GOP 2.1.3-12 „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázati kiíráson 63 131 822 forintos támogatást elnyert, 444 468 224 forint összköltségvetésű projekt 2013 februárjában indult és 2014 novemberében zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: gumigyár munkahelyteremtés gyártócsarnok Komplex technológia fejlesztés Palotás-Mix Kft Kemeneshőgyész

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr587240453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása