HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új üzemcsarnokot épített Mosonmagyaróváron az ÓVÁR Kft.

2015.02.23. 15:25 eurOP

ovar_epitoipari_kft_logo.jpgA Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című konstrukciója keretében 63,97 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el az ÓVÁR Építőipari Kft.

A közel 160 millió forint összköltségű projekt során egy korszerű beton vasvágó és hajlító gép beszerzése mellett, új üzemcsarnok épült Mosonmagyaróváron.

Az Óvár Építőipari Kft. tevékenységi köre magas- és mélyépítési munkák kivitelezése, lakatos és vasszerelési munkák végzése. Eddig ezen feladatok végrehajtása a vállalkozás saját telephelyén történt 40-50 éves műhelyépületekben. Ezek az épületek jelentősebb felújításon nem estek át, így technológiai színvonaluk mára elavult lett, méretben sem voltak képesek kiszolgálni a termelési folyamatot, a termelés számára korszerűtlen körülményeket biztosítottak.

E problémák megoldására egy modern üzemi csarnok épült, benne egy kétszintes szociális épülettel, melynek hármas funkciója a lakatosmunkák, a vasszerelési munkák végzése, valamint az anyag- és eszközraktározás.

A projekt keretében egy korszerű betonvasvágó és hajlítógép beszerzése is megtörtént. A beruházás több szempontból indokolt és szükségszerű volt a kapacitáshiányok megszüntetése, a szűk keresztmetszetek feloldása miatt.

A fejlesztés eredményeként lehetőség nyílt az építőipari cég tevékenységének további bővítésére, költséghatékonyságának javítására. A beruházás egyúttal energia megtakarítást tesz lehetővé, és a dolgozók szociális körülményei is lényegesen javultak.

A GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson 63 970 618 forintos támogatást elnyert, 159 926 547 forint összköltségvetésű projekt 2013. november 4-én indult és 2014. december 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: kapacitásbővítés GOP Mosonmagyaróvár üzemcsarnok Komplex vállalati technológiafejlesztés ÓVÁR Építőipari Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr167208733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása