HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Gyártókapacitását bővítette és új üzemcsarnokot épített a Dr. Oetker

2015.02.16. 18:41 eurOP

dr_oetker.jpgA „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című konstrukció keretében több mint 182,55 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Dr. Oetker Magyarország Kft.

Az 1 milliárd forint összköltségű fejlesztés nemcsak megkétszerezte a cég gyártókapacitását, hanem a hazai élelmiszeripar további fejlődéséhez és fennmaradásához is hozzájárul.

Az FMCG szektor egyik nagy múltra visszatekintő, meghatározó szereplője, a Dr. Oetker immár 22 éve fejleszt és gyárt minőségi termékeket ismét Magyarországon. A hazai ízléshez igazított, speciálisan a magyar íz világot és hagyományokat tiszteletben tartó termékek a Dr. Oetker jánossomorjai üzemében készülnek.

A cég a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorja és régiójának egyik jelentős munkaadója, jelenleg 350 főt foglalkoztat, így több száz családnak ad biztonságos megélhetést.

A Dr. Oetker vezetősége 2012 tavaszán döntött magyarországi gyártókapacitásának bővítése mellett. Az egymilliárd forint értékű beruházás során egy teljesen új, háromszintes üzemcsarnok épült, technológiai korszerűsítés történt, valamint környezetbarát, korszerű energetikai rendszer valósult meg.

A Jánossomorjai üzem a magyar mellett további 12 európai ország piacaira szállít por alapú termékeket (sütési adalékokat, süteményporokat, desszerteket, befőzőszereket), így a korábbi kapacitás is már jelentős felvevő piaca volt a hazai élelmiszeripari szereplőknek.

A fejlesztés eredményeként a Dr. Oetker nem csupán kapacitását bővítette, hanem a technológia megújításával hozzájárult a minőségi magyar termékek és a hazai élelmiszeripar hosszú távú fennmaradásához.

A GOP 2.1.3-11 „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázati kiíráson 182 553 377 forintos támogatást elnyert, 1 003 633 466 forint összköltségvetésű projekt 2012. augusztus 1-jén indult és 2014. július 31-én zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: csarnok élelmiszeripar munkahelyteremtés FMCG üzemcsarnok Dr. Oetker Jánossomorja Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása Dr. Oetker Magyarország Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr87180431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása