HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

  • Nincs megjeleníthető elem

Üzleti környezetét fejlesztette az Információmenedzsment Innovációs Klaszter

2015.02.11. 13:53 eurOP

i2k.jpgA Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Versenyképes üzleti környezet fejlesztése” című konstrukciója keretében több mint 19,77 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el az Információmenedzsment Innovációs Klaszter Kft.

A 39,55 millió forint összköltségű projekt eredményeként javult a Klaszter tagjainak foglalkoztatási, valamint tőkevonzó képessége.

A projekt célja az volt, hogy azokon a területeken fejlessze a régió ICT szektorát, melyek eredményeképp érezhetően és hosszú távon javulhat annak foglalkoztatási-, illetve tőkevonzó képessége. Ennek érdekében kifejlesztettek egy üzleti kommunikációs platformot, illetve tanácsadásokat vettek igénybe a vállalkozások piaci megjelenésének és a piaci versenyben való eredményes részvételének erősítése érdekében elősegítve a vállalkozások termékeinek, szolgáltatásainak értékesítését, megismertetését.

Az innovációs potenciál fejlesztése terén elsősorban a kis vállalatméretből fakadó HR kihívások leküzdésének támogatását tartották szükségesnek. Egy 5-10 fős szervezeti méretben az alapvető vállalati funkciók sem különülnek mind önálló személyre (pl. értékesítés, marketing, IPR), de 15-20 fős szervezeti méretben is jelentős humán erőforrásbeli hiányosságok mutatkoztak tagvállalataik terén, elsősorban kapacitás, illetve néhány jellemzően ad hoc jelleggel szükséges kulcskompetencia (pl. nemzetközi szabadalmaztatási terület) terén.

A foglalkoztatási-, valamint tőkevonzó képesség másik kulcseleme a már kifejlesztett technológiák nemzetközi piacra vitele. Ezen a téren jelentős hiányosságokat mutattak bővülési folyamatuk következtében elsősorban új tagjaik. Ezen a területen a korábban megkezdett és első sikereket már mutató tagvállalataikat a nemzetközi piacok irányába segítő szolgáltatásaikat kívánták folytatni, új belépő tagvállalataik számára ugyanezen lehetőségeket biztosítva.

A GOP-3.3.2-13 „Versenyképes üzleti környezet fejlesztése” című pályázati kiíráson 19 775 000 forintos támogatást elnyert, 39 550 000 forint összköltségvetésű projekt 2014. június 1-jén indult és 2014. december 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia innováció klaszter üzleti környezet tőkevonzó képesség Pécs ICT Információmenedzsment Innovációs Klaszter Kft üzleti kommunikációs platform

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr847161381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása