HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Kész az ÉGJK új csarnoka

2013.04.04. 18:39 eurOP

égjk logo_2.JPGMegújuló energiákon alapszik a székesfehérvári fémmegmunkáló és alkatrészgyártó cég, az ÉGJK újonnan elkészült gyártócsarnokának infrastruktúrája. A százötvenmilliós beruházás március végén készült el, az Új Széchenyi Terv keretéből 77 millió forinttal támogatták.

A székesfehérvári ÉGJK Élelmiszeripari, Gépszerelő, Javító és Karbantartó Kft. fő tevékenysége a fémmegmunkálás. Ezen tevékenység keretében foglalkoznak, alkatrészgyártással, egyedi gépgyártással, valamint ellenőrző- és mérőkészülékek gyártásával is. A vállalkozás a projekt keretében egy 1143 m2 hasznos alapterületű új üzemet épített a hozzá kapcsolódó, kiegészítő, megújuló energiát hasznosító infrastrukturális beruházásokkal együtt. 

A 8-10 év alatt megtérülő beruházás eredménye a gyártóterület és a kapacitás növelése a kapcsolódó technológiai fejlesztés révén, a meglévő termékek minőségének javítása és a felhasznált energiamennyiség csökkentése. Az új gyártócsarnok építésével szükségessé vált a foglalkoztatottak számának bővítése is. A fejlesztés révén 7 új munkahelyet teremtett a vállalkozás a korábbi 19 fő megtartása mellett, ezáltal is hozzájárulva a kistérségi munkanélküliség csökkentéséhez és a foglalkoztatás javításához.

ÉGJK épület.jpg

A projekt eredményeként a cég piaci szerepe erősödött, árbevétele várhatóan 7-10 %-kal emelkedik. A versenyképesség javulása további fejlesztési lehetőségek megvalósítását segíti, így a projekt hosszú távú fenntarthatósága is biztosított. 

uszt_logo_4.jpg

Az Új Széchenyi Terv KDOP 1.1.1/C-11 „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázat keretében megvalósult 77 431 460 Ft támogatást elnyert 154 862 920 Ft összköltségű projekt 2012. augusztus 1-én vette kezdetét és 2013. március 31-én zárult. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: megújuló energiák telephelyfejlesztés gépgyártás

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr225195815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása