HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Épített, bővített a szekszárdi Samsonite

2012.01.13. 10:56 eurOP

A Samsonite-Hungária Kft. az Új Széchenyi Terv pályázata keretében közel 306 millió Ft támogatással építette meg új üzemcsarnokát és korszerűsítette meglévő épületeit. Az újabb fejlesztéssel a társaság merősítette magyarországi jelenlétét és megőrizte a régióban betöltött meghatározó foglalkoztatói státusát is.

A vállalat fő profilját képező "Curv" anyagból készült könnyű és törhetetlen bőröndök iránti globális keresletnövekedés miatt, új kapacitás kiépítése és a termékportfólió bővítése érdekében a Samsonite cégcsoport három milliárd forint összegű beruházási programot indított el Magyarországon, a szekszárdi telephelyen.

Az évek óta tartó folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően azonban nemcsak a gyár bővült, jelentősen nőtt a dolgozói létszám is, továbberősítve ezzel a cég kiemelkedő foglalkoztatói és gazdasági pozícióját Szekszárdon és a kistérségben.

A korábbi fizikai adottságok (zsúfolt üzemcsarnok és raktár) mellett a termelés további növelése már nem volt lehetséges, így a több lépcsős beruházási program egyik elemeként most a szükséges háttér kapacitások növelése, modernizálása valósult meg.

A beruházás keretében 8788m2 épület (gyártó csarnok, iroda) korszerűsítése történt meg, illetve 1829m2 új üzem csarnok, 3957m2 raktár épült a Tolna megyei székhelyen. A szükséges belső úthálózat megépítése mellett 43 db parkoló, valamint további felmerülő alap infrastrukturális elemek kerültek kialakításra, mely magában foglalja többek között egy korszerű, a gyár teljes területére kiterjedő tűzoltó rendszer kiépítését is. A beruházással az üzem gyártó és tároló kapacitása közel 15000m2-re bővült.

A meglévő épületek korszerűsítését és az új csarnoképület kialakítását jelentő 765 millió forint összköltségű fejlesztés 2011. január 27-én vette kezdetét és 2011. november 30-án zárult. A projekt eredményeként megvalósult a gépi kapacitások növelése, az ugrásszerűen megnövekedett termelés készleteinek elhelyezése, a gyár versenyképességének fokozása, valamint a foglalkoztatási szint bővítése.

A sikeres beruházás további jelentőségét mutatja a Társaság elkötelezettsége a hosszabb távú magyarországi működés iránt, figyelemmel arra, hogy a termékportfólió folyamatosan megújul és már újabb termékek gyártásának bevezetése zajlik, valamint további fejlesztések vannak folyamatban.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: szekszárd gyár bőrönd samsonite

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr323542311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.