HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Élenjáró magyar innovációval az életminőség javításáért

2011.09.28. 15:20 eurOP

Az Új Széchenyi Terv „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” elnevezésű pályázat keretében a közel 592 millió Ft összköltségű projektjével 266 millió Ft támogatást nyert el a Sanatmetal Kft.Az egri Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft. projektje során olyan implantátum rendszer létrehozása a cél, amely a csonttörések gyorsabb gyógyulását segíti. A kifejlesztendő implantátum az előforduló csonttörések jelentős részénél hatékony megoldást ad majd az operatőrök kezébe a törések optimális ellátására, továbbá kimagasló innovációs tartalommal, és kiemelkedő minőséggel rendelkezik annak érdekében, hogy a hazai és nemzetközi piacon is versenyképes legyen.

A versenyképesség eléréséhez szükséges a hatékony gyártási háttér is, amelyet a vállalkozás a projekt keretein belül a kor legmagasabb technológiai színvonalát képviselő berendezésekkel kíván bővíteni. A termékfejlesztés végrehajtása közben az orvostechnikai eszközökre vonatkozó szabványokat és jogszabályokat, valamint a termékekre és fejlesztési folyamatra vonatkozó EU tanácsi direktívák rendelkezéseit maradéktalanul betartva a projekt során CE jeles termékek jönnek létre, amelyek értékesítése mind az Európai Unió területén belül, mind azon kívül lehetséges lesz.

A fejlesztés 2011. május 16-án vette kezdetét és várhatóan 2012. december 31-én zárul, amelynek eredményeképpen létrejövő implantátumok az egyre növekvő oszteoporózis esetén is megfelelő rögzítést biztosítanak a törés gyógyulásáig, mindezt a minimál invazív műtéti technika alkalmazásával, a betegek kockázatának csökkentése, és a gyorsabb gyógyulás elősegítése érdekében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: innováció sanatmetal

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr713262795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.