HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Újra "műveleti terület" lesz a Kossuth tér

2009.03.19. 17:52 eurOP

Mindezt a Néprajzi Múzeum fejlesztése okozza majd. A Kossuth téren álló impozáns épületre a tervek szerint 254 millió forintot fognak költeni, melynek köszönhetően új múzeumi bolt, kávézó, kerékpár- és babakocsi-tároló, csomagmegőrző, valamint közönségkapcsolati helyiségek és múzeumpedagógiai műhelyek is épülnek. Csak aztán kellő őrzésük is legyen, még egy Samu-taposást nem visel el az ország.

És igen, babakocsi-tároló és csomagmegőrző is épül. Lehet azért, ha nem engednék be az állami ünnepségek műveleti területére babakocsival és cumisüveggel érkező kis honfitársainkat..? Meglátjuk.

A beruházás az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatain elnyert összeggel valósul meg, melynek kötelező elemei például az akadálymentesítés, a hátrányos helyzetűek, mozgássérültek közlekedésének megoldása is. Ez kell, ez alap.

A tér túloldalán, a Parlament előtti betonplacc pedig egy zöld parkká fog alakulni. Tüntetők figyelem! Zöld és parkká. Nem kitaposott, földutakra se hasonlító, kizárólag traktorokkal megközelíthető önszónokok és köztéren hugyozók fórumává. A fák bokrok alatt pedig egy 540 gépkocsi befogadására alkalmas mélyparkoló fog létesülni. Ennek a beruházásnak a költségvetése mintegy 6 milliárd Ft.

Kíváncsian várjuk a megvalósulást. Kérdés: hogyan lehet úgy építkezni, hogy a kőtörmelék és féltéglák sose legyenek elmozdíthatóak és bevethetőek?

11 komment

Címkék: múzeum fejlesztés kossuthtér műveletiterület

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr991012396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kom-mentalista 2009.03.19. 18:03:37

Akkor innentől a nemzetőrök lesznek a téglaőrök,(kőőrök) vagy állami pénzen alkalmaznak külön stábot erre a célra?

KomMédia 2009.03.19. 19:59:04

Ez jó, a honatyák autói most a betonplaccon állnak, amiből zöld park és mélygarázs lesz. Következésképpen nehezebb lesz így a képviselők kocsijait leköpködni..

Palyazzunk 2009.03.20. 07:37:10

A baj ezzel csak az, hogy gyanítom ez is a "jó" magyaros beruházás lesz, azaz indokolatlanul hosszú és koszos és rengeteg fennakadást okoz, aztán kiderül, hogy tripla annyiba kerül mint eredetileg, aztán nem fizetnek az alvállakozóknak és azok tüntetnek, aztáb kiderül hogy az egész gyenge minőségű vagy ha nem akkor az hogy engedély nélkül épült és a többi és a többi....

trulll 2009.03.20. 09:21:14

remélem, hagynak helyet a kordonoknak is.
vagy inkább azt kellene csinálni, hogy már eleve beépítik a kordonokat a föld alá, és mikor szükség lesz rá, egyszerűen csak felhúznák őket onnan egy gombnyomással

S. Annyi 2009.03.20. 11:03:58

Máshogyan tenném fel a kérdést. Lehet-e úgy kormányozni, hogy a kőtörmeléket és a féltéglákat ne kelljen elmozdítani?

Így rendben is lenne.

S. Annyi 2009.03.20. 11:05:19

Addig is a kormányt bebetonoznám........ völgyzárógátba.

CyberPunK 2009.03.20. 11:30:14

Egy kis elmélet:
- mondjuk semmi reform, semmi változás nem lesz itt sokáig
- mondjuk az építkezés elkezdődik
- mondjuk ott marad egy raklap építőanyag
- mondjuk pont jön egy állami ünnepség
- mondjuk pont ott lesz pár fizetett faszfej, aki felhergeli a tömeget egy kis építőanyag dobálásra
- mondjuk pont bevonul pár rendőt vízágyukkal, könnygázzal, gumilövedékkel és irgalmtalan tömegverést rendez
- mondjuk fasznak se lesz kedve ezek után kimenni bármiféle megmozdulásra
- mondjuk kurva jó kampányanyag lenne

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.03.20. 11:39:57

Miért a nép takarodjon onnan? Miért nem az országelkúró Gyurcsányék?

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2009.03.20. 12:24:52

@icelpro: Így van. A diktatúrák felelős a nép azért ha demonstrálni merészel.
Egyébként meg a "hugyozásos" témához. Én sokat demonstráltam a téren, hogy az országelkúró "másfélévignemcsináltunksemmit" banda takarodjon el. Egyszer sem pisiltem oda. De akik 24 órában voltak ott, azok nagyrésze sem. S próbáltak minden törvényes úton TOI-TOI WC-t szerezni, és állítani oda (nem, nem a Parlament elé, hanem bárhova a közelbe), de nem engedélyezték. Persze hogy nem, mert így lehet évekig hangoztatni, hogy a tüntetők csőcselékek voltak, akik odahugyoztak.
Kíváncsi lennék, ha az ezt hangoztatóknak a munkahelyük nem biztosítana WC-t, akkor hogyan, s hova oldanák meg a dolgot. Mert hogy egy embernek sincs végtelen befogadóképességű hugyhólyagja, még egy szélsőliberális bértolnoknak sem!

S.Z.I. 2009.03.20. 12:43:53

Bakker, mindenki azon sír, hogy nincs elég mélygarázs, zöld terület. Erre valahol csinálnak és erre is csak picsogni meg sírni tudtok.

Előbb nézzétek meg a terveket ( fenn voltak a neten, gúglizz rá.. ) akkor sírjon a szád. Lesz hol tüntetned és nem csak pisálni de szarni is bemehetsz a felújított épületbe.. persze úgyse fog a csőcselék.

Persze nem kell szeretni a politikusokat, de könyörgöm, csak fikázni meg sírni lehet. Inkább dolgoznátok ahelyett, hogy napközben tüntetni jártok. Ja és mellékesen Magyar ember nem fütyül bele a Magyar hímnuszba sem..

eurOP · http://www.eupalyazat.blog.hu 2009.03.20. 12:50:00

@Meister: az utolsó mondatod visszautasítom. Talán olvass el több posztot először.

+ A köztéren hu**ozókról szólt, nem mindenkiről, aki állampolgári jogát jogállami keretek között gyakorolja a szólás szabadságának megfelelően, azt lehet és kell is. Ez lenne a demokrácia.
süti beállítások módosítása