HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új csarnokot épített a V-CASTING Ecseren

2018.06.15. 13:23 eurOP

v-casting_csarnok.jpgA Nemzetgazdasági Minisztérium „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című pályázati felhívásán 74,88 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el a V-CASTING Kft. A cég 136 millió forint összköltségű projektje során 1775 nm nettó alapterületű hidegcsarnok épült.

A V-CASTING Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában lévő, 2007-ben alapított, ecseri székhelyű, jelenleg 52 főt foglalkoztató vállalkozás, amely sorozatban gyártható alumínium termékeket – például árnyékolástechnikai eszközöket, pneumatikus vezérlőeszközök házait, csatlakozó elemeit, gáznyomás szabályozó szelepek házait, autóipari alkatrészeket – gyárt nyomásos öntési technológiával.

A cég meglévő vevőköre mellé az elmúlt évek során új, elsősorban az autóiparhoz kapcsolódó megrendelők jelentkeztek. A megnövekedett gyártásból származó félkész- késztermékek tárolása a vállalkozás ecseri székhelyén eddig nem volt megoldott, korábban csak a gyár termelőrészlegének terhére történhetett.

Az új megrendelések kiszolgálására a vállalkozás új nagynyomású és új cinköntésre is képes gépeket szerzett be, ami a kapacitások jelentős, minimum 20-25%-os bővülését eredményezi. A gyártás során előálló félkész és kész termékek előírás szerinti elhelyezése mostantól az új csarnokban történik, ahol biztosított a termékek nyomon követése és a logisztikai folyamatoknak leginkább megfelelő be- és kitárolása. A projekt keretében megépült 1775 nm alapterületű hidegcsarnok felszabadította a korábban raktárként használt gyártó területeket, így helyükre a vállalkozás meglévő, de eddig nem üzemelő, illetve újonnan beszerzett gyártógépei kerültek. A raktárfejlesztéssel és az arra épülő további kapacitásbővítéssel egy felsőfokú végzettséget igénylő minőségbiztosítási mérnöki és négy termelő tevékenységet végző öntési, sorjázási, csomagolási munkahely jött létre a vállalkozásnál, ezzel is hozzájárulva a térség további gazdasági és társadalmi fejlődéséhez.

A projekt kivitelezésében az építési munkálatokat a CSOMIÉP-ENTER Építési, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a projektmenedzsment feladatokat a Central European Investment Services Kft. végezte.

A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából 74 887 340 forintos állami támogatást elnyert, 136 158 800 forint összköltségvetésű fejlesztés 2017. szeptember 1-én indult és 2018. június 15-én zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: csarnok raktár telephely autóipar árnyékolástechnika telephelyfejlesztés öntöde kapacitásbővítés csarnoképítés Ecser hidegcsarnok raktárfejlesztés V-CASTING Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr8514050366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása