HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Hazai beszállítókkal erősít a Samsonite

2018.05.11. 14:27 eurOP

samsonite_borondok.JPGA Széchenyi 2020 program „Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása” című felhívása keretében 811,49 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatást nyert el a SAMSONITE-HUNGÁRIA Bőrönd Kft. által vezetett konzorcium. Az 1,76 milliárd forint összköltségű projekt során keményfedeles bőrönd, fröccsöntött bőrönd alkatrészgyártó kapacitások bővítése, beszállítói készségek és versenyképesség fejlesztése történik új, hazai kkv-beszállítók integrációba vonásával.

Jelen fejlesztési projektet a magyarországi Samsonite dinamikus piaci növekedéséből levezethető termelésének – 5 év alatt megnégyszereződő – bővülése alapozza meg. A meredeken felfutó termelés egyre fokozódó igényt támaszt stabil és versenyképes helyi beszállítói háttér kiépítésére, ami egybevág a Samsonite csoport stratégiai célkitűzésével is, miszerint az árban ugyan versenyképes, de kevésbé rugalmas távol keleti beszállítók kiváltása kívánatos a gyártó bázisokhoz közelebb fekvő rugalmas reagálásra képes, helyi beszállítókra. A magyarországi kkv beszállítók ennek a folyamatnak fontos haszonélvezői lehetnek, amennyiben felkészültnek bizonyulnak két tekintetben. A beszállítók egyrészt olyan termelési kapacitással, korszerű, a Samsonite termeléséhez illeszkedő technológiával, másrészt szervezeti és működési keretrendszerrel rendelkezzenek, melyekkel a Samsonite versenyképes és innovatív beszállítóivá válhatnak. A projekt ezen két célkitűzés mentén megvalósuló fejlesztésekre irányul.

A Samsonite új, innovatív technológia bevezetését jelentő termékpaletta bővítő beruházása mellett mind a négy beszállító jelentősen növeli fröccsöntő kapacitásait modern eszközök beszerzésével, két beszállító pedig jelentős épület beruházást is megvalósít. A beruházásokhoz kapcsolódó informatikai, szoftver és hardver fejlesztések minden konzorciumi tag fejlesztésének részét képezik. Ezzel hasonló jelentőségű terület a beszállító kkv-k fejlesztése, melynek érdekében a Samsonite ingyenes tanácsadással és szervezetfejlesztéssel segíti beszállítóit, valamint tanácsadó, képző, szervezetfejlesztő szervezeteket ajánl számukra, illetve segít meghatározni a fejlesztések irányait, monitorozni a fejlesztést.

A projekt konzorciumvezetője a SAMSONITE-HUNGÁRIA Kft., konzorciumi tagok a Plasticor Kft., a Kresz & Fiedler Kft., a Termoplast Kkt., és a Sárrét-Plast Zrt. A GINOP-1.3.3-16 számú pályázati kiíráson 811 488 855 forintos támogatást elnyert, 1 755 191 599 forint összköltségvetésű fejlesztés várhatóan 2018. december 16-án zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: kkv bőrönd eszközbeszerzés kapacitásbővítés Szekszárd Samsonite GINOP hazai beszállítók

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr8013908094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása