HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Termelési kapacitását bővítette a REKARD

2016.12.29. 17:15 eurOP

rekard.jpgA Széchenyi 2020 „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című konstrukciója keretében 230,09 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft.

A vállalkozás az 511,32 millió forint összköltségű projektje során termelési kapacitását bővítette győri székhelyén új technológia bevezetésével és komplex eszközbeszerzéssel.

A vállalkozás korábbi technológiai háttere nem volt elégséges az egyre növekvő mennyiségű és minőségű igényeknek való megfeleléshez, a szükségletek kielégítése érdekében fejlesztések váltak szükségessé.

A projekt keretében öt darab nagy teljesítményű, új gyártású gép került beszerzésre és üzembe helyezésre a cég győri telephelyén. A gépek technológia tekintetében egymással összefüggő gyártási folyamatok lefedésére alkalmasak, ám önállóan is képesek piacképes termelési tevékenység végzésére. A fejlesztés révén a munkatársak létszáma 26 fővel bővült.

Az új eszközök – TAKANG VR33-880 CNC eszterga, bordamaró ZFWVG 250x2000 S7, Supertec GX 38P-100 CNC palástköszörű, kúpfogazógép SW KF500 és Gleason-PFAUTER P400G típusú CNC profilcsiszoló – beszerzése a technológiai folyamatban mintegy 40%-os termelékenységnövekedést jelent. Az eddigi termékkör megtartása mellett az új technológiákkal és új gépekkel magasabb feldolgozottságú termékek előállítása és új piaci lehetőségek nyíltak meg a korábbi termelés fokozása mellett.

A fejlesztés lehetővé tette a precíziós, a korábbinál pontosabb gépi megmunkálást, új termékkör előállítását, az energia és alapanyag takarékosabb termelési folyamatok kialakítását, a selejtarány csökkentését és összességében a cég piaci jelenlétének szélesítését és versenyképességének növekedését. A beruházás révén a REKARD Hajtómű- és Gépgyártó Kft. a piaci konkurensek közül mind a hazai, mind a régiós környezetben olyan összetett gépparkkal rendelkezik, amivel szinte egyedülálló a versenytársak között. Mindez hozzájárul a vállalkozás piaci pozíciójának jelentős erősödéséhez hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt.

A GINOP-1.2.1-15 számú pályázati kiíráson 230 092 861 forintos támogatást elnyert, 511 317 470 forint összköltségvetésű fejlesztés 2016. március 3-án indult és 2016. december 20-án zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: gépgyártás kapacitásbővítés Győr Mikro kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése hajtóműgyártás REKARD Hajtómű- és Gépgyártó Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr2412080523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása