HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Elindult a hazai fröccsöntőgép-gyártás

2015.07.07. 18:50 eurOP

wittmann_robottechnika_csarnok.pngA WITTMANN Robottechnikai Kft. 474 millió forint összköltségű projektje során Magyarországon egyedülálló, fröccsöntőgép-gyártás elindításához szükséges csarnoképítést és gépbeszerzést valósított meg.

A mosonmagyaróvári cég a „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című konstrukció keretében 142,27 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a fejlesztéshez.

A WITTMANN Robottechnikai Kft. 1997 óta a WITTMANN Csoport robotjainak és temperáló berendezéseinek fontos gyártóbázisa. A mosonmagyaróvári cég lineáris robotokat gyárt, melyekkel a világon piacvezetőnek számít.

A vállalatcsoport ezen kívül átfolyás-szabályozókat, temperálókat, darálókat, granulátum-szárítókat, központi anyagellátó rendszereket készít, de szállít komplex műanyagipari berendezéseket, sőt teljesen automatizált gépsorokat is. Termékeiket a műanyagipar hasznosítja az autó-, a csomagolóanyag gyártásban, elektronikában, a gyógyszer- és élelmiszeriparban. A Wittmann-Battenfeld cégcsoport a világon egyedüliként képes komplett megoldásokat kínálni a műanyagfröccsöntés területén.

A Társaság üzleti filozófiájában hangsúlyos szerepe van az innováció mellett a minőségnek, az értékesítésnek és a szervizháttérnek is. A vevőik kiszolgálása tekintetében az említett komplexitásra törekszenek, arra, hogy a műanyagfröccsöntés területén minden igényt kielégítsenek.

Jelen fejlesztéssel Mosonmagyaróváron indult el a magyarországi fröccsöntőgép-gyártás. A beruházás első számú indoka a komplex fröccsöntő technológiák iránti növekvő igény volt a műanyagipari gyártók részéről, másrészt az elégtelen, lassú reakció a gép-gyártók oldaláról. Mindez egy egyre növekvő, jól felismert piaci rés kialakulásához vezetett.

A projekt keretében a Wittmann Robottechnikai Kft. egy új, korszerű, közel 2.500 m2 alapterületű gyártócsarnokot épített, továbbá gépparkját fejlesztette élhajlító gép, híddaru, valamint targoncák beszerzésével. A gyártáshoz szükséges további gépeket pályázaton kívül vásárolták meg.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázati kiírásán 142 270 139 forintos támogatást elnyert, 474 233 796 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. március 3-án indult és 2015. június 30-án zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: csarnok gépbeszerzés robottechnika telephelyfejlesztés ipartelepítés Mosonmagyaróvár NYDOP csarnoképítés WITTMANN fröccsöntőgép-gyártás WITTMANN Robottechnikai Kft fröccsöntőgép hazai fröccsöntőgép-gyártás lineáris robotok magyarországi fröccsöntőgép-gyártás műanyagfröccsöntés műanyagipar Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért Wittmann-Battenfeld cégcsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr607608266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása