HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Adj teret, nyiss utat! - Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen

2015.03.30. 19:30 eurOP

logok_2.jpgA Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 17 millió forint európai uniós támogatással valósította meg az "Adj teret, nyiss utat! - Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen" elnevezésű projektet.

A testvériskolai kapcsolatokat segítő programban két békés megyei általános iskola diákjai és tanárai vettek részt.

A projektet megvalósító intézmények a dévaványai Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a kunágotai Bereczki Máté Általános Iskola volt. A programban 11 fő megvalósító pedagógus és 60 fő bevont tanuló vett részt, közülük 20 fő halmozottan hátrányos helyzetűként. A program fő célja a diákok szociális (együttélési, érdekérvényesítő, proszociális, kommunikációs) kompetenciáinak élethelyzetekben történő fejlesztése, valamint a két intézmény tanulói és pedagógusai közötti személyes, baráti és jó munkakapcsolatok kialakítása volt.

A tanulók két csoportban tevékenykedtek a két félév, illetve a fizikai megvalósítás 14 hónapja során heti rendszerességű szakmai programot megvalósító foglalkozások keretében. A program megvalósulását segítette mindegyik csoportban a heti egy – matematika, anyanyelvi kommunikáció, informatika – szaktárgyi felzárkóztatás, fejlesztés is.

Az iskolán kívüli tanulmányi, kulturális és szabadidős programok alapvetően a tudatos értékeken és társas kapcsolatokon alapuló életviteli ismereteket voltak hivatottak elmélyíteni. Ennek során a két intézmény bevont tanulóinak és megvalósító pedagógusainak személyes találkozójára került sor mindkét érintett településen. Továbbá két közös kirándulást szerveztek Békés megyében: Gyulára, valamint Gyopárosfürdőre, mely programok egyaránt segítették a személyes, a szociális és a kognitív kompetenciák fejlesztését.

Hat napos, közös nyári tábort tartottak a Balaton partján, a Zánkai - Új Nemzedék Központban, ahol naponta szervezett foglalkozásokat, kulturális, sport és egyéb szabadidős programokat biztosítottak a gyerekeknek. Végül a három előadásból álló sorozat témái között a partner iskolák megismerése, az alkohol és drogprevenció, illetve a társadalmi egyenlőség kérdésének fontossága szerepelt.

A „Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása” című pályázati kiíráson 17 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt 2014. február 1-jén indult és 2015. május 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: iskola szociális kompetenciák Dévaványa Klebelsberg Intézményfenntartó Központ testvériskola Klik Adj teret nyiss utat Bereczki Máté Általános Iskola Kunágota Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr417321232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása